Ny daginstitution i Billund åbner 1. maj

Ny daginstitution i Billund åbner 1. maj. PR-foto: Billund Kommune

Billunds nye daginstitution åbner 1. maj. Institutionen skal på sigt ligge i Travbyen, men da Travbyen stadig er ved at blive klargjort, åbner institutionen i første omgang i midlertidige lokaler ved Børnenes Univers Billund. Snart får forældre mulighed for at skrive sig på venteliste til daginstitutionen.

Billunds nyeste daginstitution åbner snart. 1. maj tager daginstitutionen imod de første børn, og inden længe åbner ventelisten til institutionen.

Institutionen skal imødekomme et stigende behov for dagtilbudspladser i Billund, Børnenes Hovedstad. Det er et behov som kun stiger i de kommende år, når der bliver bygget op imod 1000 nye boliger i Travbyen, midtbyen og de nye boligområder i Billund Syd

 

Åbner i midlertidige lokaler

Det er netop i Travbyen, at den nye daginstitution skal ligge i. Travbyen er dog stadig ved at blive klargjort.  Derfor åbner daginstitutionen i første omgang i midlertidige lokaler ved Børnenes Univers Billund på Engdraget 8.

Når Travbyen er klar, flytter børn, forældre og medarbejdere samlet ud i Travbyen. Det sker forventeligt efter sommerferien. I Travbyen får institutionen placering i det nordvestlige hjørne, tæt på Skulpturstien.

”Det er attraktivt at flytte til Billund, og vi forventer endnu højere efterspørgsel på dagtilbudspladser i fremtiden. Derfor rykker vi nu på at etablere en ny daginstitution i Billund. På den måde kan vi imødekomme behovet og skabe de bedst mulige rammer for børn og forældre i Børnenes Hovedstad, siger Bjarne Larsen, formand for Billund Kommune Børne- og Familieudvalg.

 

Venteliste åbner snart

Snart åbner ventelisten til institutionen i Travbyen, så alle forældre i Billund får mulighed for at skrive deres barn op til en plads i institutionen. Åbningen af institutionen i Travbyen betyder, at ventelisten til Klatretræet i Børnenes Univers Billund lukker i en periode, for at tilgodese og sikre at indskrevne vuggestuebørn i Klatretræet kan blive i institutionen frem til skolestart.

Den nye daginstitution er en del af budgetforliget for 2023. Daginstitutionen i Travbyen er til en start en midlertidig løsning, men der er i budgettet afsat midler til at arbejde på at etablere en permanent institution fra 2026