Vorbasse Lokalråd får 398.225 kr. til “Vorbasse Bjerget”

Illustration: Vorbasse Lokalråd

Vorbasse Lokalråd får 398.225 kr fra Nordea Fondens Her Gror Vi Puljen.

Pengene skal bruges til etablering af “Vorbasse Bjerget” der er et grønt udendørs mødested, med shelter, miniobservatorium, legeområde, græsskråninger, træer og bærbuske.

Projektet etablerer et grønt bakkelandskab, centralt placeret mellem skole og fritidscenter. Det bliver et udendørs mødested med miniobservatorium, sti, kæmpeshelter med overdækket siddetrin, bålplads og stjernekig.  Legeområde med gynger og sandkasser, træer og spiselige bærbuske, samt græsbeklædte skråninger med integrerede siddetrin.

Projektet “Vorbasse Bjerget” muliggør en bred vifte af aktiviteter i bynaturen. Der er fokus på reflektion, leg, bevægelse, afslapning, ophold, undervisning og fordybelse.

Det er planen at “Vorbasse Bjerget” skal skabes af overskydende jord fra byggeprojekter i Billund Kommune. Den sydvestlige del bliver beplantet med forskellige buske og træer.

 

Forud for projektet er der blevet gennemført en omfattende interessantundersøgelse, hvor alle Vorbasses borgere, foreninger og institutioner er blevet inviteret til at deltage og har kunnet
aflevere deres ønsker til projektet.

Der etableres en handicapvenlig sti til toppen af ‘bjerget’, således at der sikres adgang for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere