Billund Kommune har en af landets korteste ventetider på sagsbehandling af byggesager.

Foto: René Lind Gammelmark

Billund Kommune er blandt Danmarks hurtigst kommuner, når det kommer til at behandle borgeres og virksomheders ønsker om byggetilladelser.

Kun 18 dage i snit tog det at få en byggesag behandlet i Billund Kommune i 2022. Det viser tal fra SMVdanmark. Det er 2. hurtigst i Region Syddanmark og 5. hurtigst af alle landets kommuner. Til sammenligning er den gennemsnitlige tid på tværs af alle kommuner 75 dage.

Alle byggesager skal godkendes af kommunen. Derfor betyder en kort ventetid, at borgere og virksomheder hurtigt kan komme i gang med planlægningen af byggeriet med håndværkere og entreprenører. Dermed kan man spare tid og penge.

I Billund Kommune er det desuden gratis at få sin byggesag behandlet. Der er mange andre kommuner der kræver timepris.

”Billund Kommune er og skal fortsat være en af Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner. Det gør vi blandt andet ved at sikre hurtig sagsbehandling og intet byggesagsgebyr.  På den måde får virksomhederne de bedst mulige rammer for udvikling og vækst. På samme måde er det vigtig, at vores borgere hurtigt kan komme i gang, når de f.eks. vil bygge nyt hus eller udvide garagen, siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Altid serviceminded sagsbehandling

Tallene viser desuden, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i Billund Kommune er faldet fra 39 dage i 2019 til 18 dage i 2022. Det er sket, samtidig med at byggeaktiviteten i Billund Kommune har holdt sig på et meget højt niveau (cirka 500 byggetilladelser årligt fra 2019-2022). Starten af 2023 viser samme høje aktivitetsniveau som de forrige år.

Billund Kommune har ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene. Netop serviceminded sagsbehandling er et indsatsområde, som kommunalbestyrelsen har fokus på i disse år.

”Jeg er stolt af, at vores sagsbehandlingstider konstant får topplaceringer år efter år. I Billund Kommune siger vi, at vi bygger fremtiden sammen. Derfor er vores ambition at forblive i toppen og være de bedste til at gå i dialog med borgere og virksomheder for at kunne realisere deres ønsker og idéer, siger Simon Nicolajsen Jørgensen, formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget i kommunen i en pressemeddelelse.