Resterne af en metor kan være faldet ned i Grindsted området

resterneDa resterne af den aktuelle meteorit endnu ikke er fundet, er det uvist hvordan den ser ud. Men her er et eksempel på hvordan én type meteorit kan se ud. Foto: Jesper Grønne

Af Marianne Thorø

Resterne af en meteor kan være faldet ned i vores lokalområde. Det er DR der melder om at en ildkugle natten til lørdag den 4. marts kunne ses på himlen i store dele af Danmark, og resterne af den kan som en eller flere meteoritter være faldet til jorden i det sydlige Midtjylland.

Fra Institut for Fysik og Astronomi ved Aarhus Universitet vurderer man, at der kan være faldet en eller flere meteoritter ned i et område mellem Sdr. Omme og Filskov og herfra ned til Grindsted.

Man opfordrer folk, der finder en af meteoritterne, til at kontakte Aarhus Universitet – også hvis man var blandt dem, der så ildkuglen over nattehimlen mellem den 3. og 4. marts.

Hvis du nu går på meteoritjagt i lokalområdet, så leder du efter en sort eller mørkebrun sten på størrelse med en knytnæve. En sortbrændt sten med en glaseret overflade og så kan den have afmærkninger af rust efter de seneste dages regnvejr.

Er meteoritten brækket i stykker, kan den være brunlig eller grålig – og kornet indeni, fortæller eksperterne til DR.

Finder man en meteorit, må man ikke beholde den. Den skal afleveres til en af statens naturhistoriske museer, men der er dog en findeløn. Den slags ligger i omegnen af en tusindkroneseddel per gram for de mest almindelige meteoritter.

 

Har du oplysninger i sagen kan du maile til Ole Knudsen på denne mail