Debataften med Moderaterne på Hotel Hedemarken

DebataftenFoto: René Lind Gammelmark

Mandag aften kunne man møde de to nye folketingsmedlemmer for Moderaterne i Sydjyllands Storkreds, Ældreminister Mette Kierkgaard og gruppeformand Henrik Frandsen.

Debataften – flere lokale tidligere Venstre medlemmer heriblandt Ivar Nørlund, Leo Larsen, Lis Sørensen, Peder Fjordgaard og Tonny Jensen er nu medlemmer hos Moderaterne. De er enige om at hvis Moderaterne skal have lokalafdeling i Billund Kommune og stille op til kommunalvalget, vil de gerne være behjælpelige med at starte det op her i kommunen.

Ivar Nørlund – Foto: René Lind Gammelmark

Ivar Nørlund bød velkommen, hvorefter de to politikere fik ordet.

Henrik Frandsen og Mette Kierkgaard – Foto: René Lind Gammelmark

Derfor havde de sat de to Folketingsmedlemmer Mette Kierkegaard og Henrik Frandsen stævne på Hotel Hedemarken til en debataften. Omkring 30 personer var mødt op blandt andet for at se de to folketingsmedlemmer, men også for at høre lidt om politikken og planerne.  De to folketingsmedlemmer har ikke været i landspolitik særlig længe, Henrik Frandsen stillede op omkring den 10.-12. august , mens Mette Kierkgaard stillede op sidst i august.

Moderaterne fik ved folketingsvalget 16 personer valgt ind – og fik 5 ministerposter.  Mette Kierkgaard bor i Ribe.

Mette Kierkgaard er ældreminister og Henrik Frandsen gruppeformand (og tidligere borgmester i Tønder). Henrik Frandsen sidder som den eneste stadig i kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune.  De to politikerer fortalte om deres vej ind i Moderaterne, valgkampen og regeringsgrundlaget.  Samtidig fortalte de noget om hvordan tingene foregår på Christiansborg. I regeringen er det slået fast at ministrene ugentligt skal mødes med ordførerne for de områder  ministrenes arbejde hører under. Det skal ske for at få ordførerne ført helt ajour med de aktuelle ting.

Der var også tid til at de fremmødte kunne stille spørgsmål til de to politikere, og det blev også gjort.

Der var en kaffepause hvorefter man igen kunne stille spørgsmål.

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Henrik Frandsen – Foto: René Lind Gammelmark

Mette Kierkgaard – Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark