Kvickly holder Årsmøde – hvad sker der på årsmødet

Kvickly Grindsted, Hanne DissingHanne Dissing - Foto: René Lind Gammelmark

Kvickly Grindsted holder årsmøde onsdag den 29. marts 2023 på No.16 (tidligere Ungdomsgården.  Årsmødet er for medlemmer af Kvickly, og man kan møde op uden tilmelding. Man skal dog huske sit medlemskort – for uden det kan man nemlig ikke stemme.   Der er mulighed for at deltage i en middag efter årsmødet, hvis man i forvejen har købt en billet i Kvicklys Kiosk til 50,- kr.

Hvad går årsmødet ud på ?

Kvickly Grindsted er byens største medlemsorganisation – der er nemlig 4.467 medlemmer fortæller Hanne Dissing der er formand for bestyrelsen i Kvickly Grindsted. Medlemstallet er stigende – og er steget fra sidste år til nu. Der er ikke så mange der ved at det er en medlemsorganisation.  Butikken er ejet af Coop (kaldet en B-butik), men har en butiksbestyrelse som også de butikker der er lokalt ejet( de kaldes A-butikker). I A-butikkerne er det bestyrelsen der bestemmer, og hyrer og fyrer.  For B-butikkerne er det Coop der bestemmer hvem der skal ansættes og fyres. Da Kvickly Grindsted skulle have ny varehuschef var Hanne Dissing med ind over – det er første gang hun prøver det.

Vi skal holde årsmøder. Medlemmerne bestemmer hvem der skal sidde i bestyrelsen. Det er også på årsmødet vi fortæller om hvad der skal ske fremover. I år er det dog begrænset hvor meget vi kan fortælle, idet butikken på sigt skal skifte navn fra Kvickly til Coop. Formanden for butiksbestyrelsen læser bestyrelsens beretning op, og derefter er der fri debat.

Efter årsmødet er der spisning for de medlemmer der har tilmeldt og købt billet til det. Det er Kvicklys egen slagter der laver maden (han er også udlært kok). Han laver noget rigtig godt mad. Varehus Thomas Bæk vælger nogle gode vine ud som vi så smager – og får nogle hyggelige timer.

 

Har være i bestyrelsen i mange år

Hanne Dissing har været med i bestyrelsen i omkring 10 år – de seneste 8 år som bestyrelsesformand.  Det var da Claus var Varehuschef. Har også siddet i landsrådet, men det er svært at få lov at komme med i landsrådet i det distrikt vi hører under. I vores distrikt (distrikt 7) er der flest A-butikker, så derfor er det næsten umuligt at blive valgt ind i landsrådet. Det kunne hun dog godt tænke sig at der blev lavet en fordelingsnøgle så det blev mere nuanceret i rådet. Det er desværre ikke lykkedes endnu.

 

Bestyrelsens sammensætning

Der sidder 6 i butiksbestyrelsen – i år er der to bestyrelsesmedlemmer på valg: Bente Jørgensen og Eva Kristensen – de modtager begge genvalg. Sidste år nedlagde vi suppleant posten.  Der burde faktisk sidde 7 i bestyrelsen, men de sidste to år har vi ikke haft en medarbejder repræsentant med i bestyrelsen. Det er meget svært at få en medarbejder til at deltage i bestyrelsen, men jeg håber meget på at det lykkes at få en medarbejder repræsentant på et eller andet tidspunkt. Det gør ikke noget om det er en ung eller en ældre der vil være med i bestyrelsen.

 

Medlemsbonus

Medlemmerne i Kvickly får 740,000 kr. pr. 1.marts i opsparet bonus. De penge kan medlemmerne bruge hver dag – det er ikke som i gamle dage hvor der kom en årlig bonuscheck. I julen var der næsten en million medlemmerne havde opsparet. 

 

Bestyrelsen har forskellige arrangementer i butikken i løbet af året

I løbet af året har butiksbestyrelsen flere forskellige arrangementer. Vi har f.eks. to madpakkedage i løbet af året, hvilket er en kæmpe succes fortæller Hanne Dissing. Der ud over serverer vi Champagne til Lions Nytårskoncert. Der er flere andre ting i støbeskeen, men Corona satte en del af de ting i stå.

 

Brug Coops app

Hanne Dissing fortæller at medlemmerne med fordel kan bruge Coops app som man kan installere på en smartphone. Med appen kan man bruge scan- og betal. Man kan også finde JA TAK tilbuddene på appen  hvor man også kan bestille dem. Der er også andre informationer der er målrettet medlemmerne i appen.