Fortjent Ærespris til alsidig ildsjæl

Æresprisen 2022Æresprisen 2022: Jan Poulsen - Foto: René Lind Gammelmark

Det var et stærkt felt af nominerede der blev præsenteret til årets Ærespris i Billund kommune.

Æresprisen tildeles en gruppe, en forening eller en enkeltperson for at have ydet en særlig, gerne flerårig, indsats for fritidslivet, kulturen eller idrætten i Billund Kommune og derved markeret sig på en betydningsfuld måde til glæde for borgerne i Billund Kommune.

De nominerede til Æresprisen 2022 var grundlæggeren af GGIF Grand Prix, Ellen Egsgaard, der i mange år har stået som træner og koordinator af grandprix-holdene, Søren Bork-Pedersen, grundlægger af Folkeuniversitet i Billund formand for lokalkomiteen samt Jan Nørmark Poulsen, der i flere år har været formand for Atletikklubben Heden og idémand til Grindsted Festuge. 

Og det blev Jan Nørmark Poulsen, der løb med prisen og der var mange rosende ord med i indstillingen af ham:

“Jan Nørmark Poulsen blev i 1979 som 18-årig formand for Atletikklubben Heden, hvor han stadig er en dygtig og engageret træner i dag. En af hans nok allerstørste styrker er hans engagement. Jan udviser en kæmpe glæde ved atletikken og det brænder igennem til de unge atleter, som viser sig fra bedste side, når Jan har haft fat i dem. Jan ser potentiale og talent, også hos dem der selv tvivler. Jan er ikke blot atletiknørd og en kæmpe del af Atletikklubben Heden, han er også en bærende kraft i Grindsted Musikforening og ophavsmand til Grindsted Festuge. Senest er han blevet en uundværlig primus motor for atletikdelen af Skole-OL i Billund Kommune. Jan er en dedikeret og dygtig ildsjæl, som favner bredt i både sports- og kulturlivet, og har været en aktiv og engageret aktør over mange årtier. Jan inspirerer som få, og besidder en evne til altid at yde sit bedste i alle de sammenhænge han befinder sig i. Jan brænder for atletikken og går ind i det med liv og sjæl og entusiastiske tilråb og hep fra sidelinjen.”