Kulturskolefestival 2023: Kulturskolen spiller på alle tangenter ved farverig festival

Kulturskolefestival 2023Glæden ved at være med er i fokus ved Kulturskolens store festival - PR-Foto

Billund Kulturskole samler et væld af aktiviteter ved éndagsfestival i Billund Centret.

Kulturskolefestival 2023: Både musik, kunst og dans kan opleves i – næsten – alle afskygninger, når Billund Kulturskole præsenterer sin store festivaldag i Billund Centret onsdag 29. marts. Fra kl. 16.00 og resten af dagen er hele centret omdannet til et kultur-mekka med alt, hvad hjertet begærer af koncerter, udstillinger og danse-events. Og ikke nok med det. Der er også mulighed for at få fingrene i aktiviteterne selv, da der indbydes til åbne workshops og værksteder for alle, som har lyst at være med. Alt sammen for at vise glæderne ved at beskæftige sig med kultur i hyggelige og udviklende fællesskaber.

 

Mageløs mangfoldighed

Kulturskolen har gennem de senere år skabt en tradition at vise sine mange fag og aktiviteter frem på denne tid af året. Gennem de seneste måneder har eleverne øvet sig flittigt for at blive skarpe til dagen, og nu glæder de sig til vise deres kunnen. Souschef og projektleder for festivalen, Casper Jensen, er også spændt. ”Der er rigtig mange brikker, der skal falde på plads, når vi koordinerer så stort et arrangement i alle hjørner af Billund Centret, og vi er kommet godt i mål, synes vi”, siger han og fortsætter, ”Vi har lagt vægt på at skabe en rigtig hyggelig stemning i hele huset med bl.a. forældrecafé, samt saft og popcorn til børnene. Alt sammen gratis, naturligvis”. 

 

Kreativ planlægning

Allerede for flere måneder siden begyndte idéskabelsen til den mangfoldige dag. Kulturskolelærerne har i flere omgange sparret med hinanden og er gået sammen om aktiviteter med forskellige temaer. Derfor vil der også ske sjove pop op-events i løbet af festivalen, som er med til at gøre besøget i Billund Centret ekstra festligt. ”Faktisk er denne begivenhed også en prøve på fremtidens Billund Center”, fortæller Casper Jensen og fortsætter, ”Efter den forestående renovering er det tanken, at huset skal tages mere i brug på tværs af institutionerne, og her kan vi virkelig få prøvet nogle muligheder af, endnu inden ombygningen er gået i gang”, siger han.

 

Ny sæson banker på

Udover at være en humørfyldt milepæl i foråret, er festivalen også startskuddet for tilmelding til den nye sæson 2023/24 i Kulturskolen. Så igennem festivaldagen bliver der også rig mulighed for at stifte bekendtskab med Kulturskolens palet af muligheder for berigende fritidsaktiviteter i næste skoleår. Kulturskoleleder Per Weile Bak lægger stor vægt på de imødekommende fællesskaber, som man kan blive en del af i Kulturskolen. ”Uanset hvilket fag, eleverne melder sig til, bliver de en del af sociale aktiviteter, som giver tryghed og anerkendelse”, siger han og fortsætter, ”Så jeg er ikke i tvivl om, at man til festivalen både vil kunne mærke vores læreres engagement og ikke mindst vores elevers energi og glæde ved at være med”, slutter han.

Man kan se mere om Kulturskolens fag og den nye sæson på Kulturskolen hjemmeside.

 

 

Faktaboks – Kulturskolefestival:

  • Til Billund Kulturskoles éndags festival præsenteres masser af aktiviteter indenfor musik, sang, billedkunst, ballet og moderne dans.
  • Hele Billund Centret danner ramme for den store begivenhed.
  • Udover koncerter, udstillinger og danseoptræden vil der også være workshops, hvor man selv kan prøve flere af aktiviteterne.
  • Der er gratis forældrecafé samt saft og popcorn til børnene.
  • Se mere om Kulturskolen på billundkultur.dk
Kulturskolefestival 20

Ved Kulturskolefestivalen er der også mulighed for at prøve aktiviteterne selv – PR-Foto