Trommeslager blev årets kulturtalent 2022

Årets Kulturtalent 2022Årets Kulturtalente 2022: Emil Juman Elbæk - Foto: René Lind Gammelmark

Prisen som Årets Kulturtalent tildeles en person, der har gjort sig særligt bemærket med sine resultater og udvist særlig vilje, engagement, færdigheder og/eller udviklingspotentiale inden for sin genre.

Og det må man sige at vinderen, Emil Juman Elbæk fra LEGOLAND Billund Garden, Talent Billund og Billund Kulturskole, har gjort.

Emil Juman Elbæk har gået på Kulturskolens Talentlinje i 4 år og har siden oprettelsen af Talent Billund Kultur været en del af Talent Billunds musiklinje.

Han har desuden spillet i LEGOLAND Billund Garden i 10 år. I indstillingen af ham som prismodtager står der blandt at han er en dygtig og talentfuld trommeslager, der siden han startede med at spille trommer har været i konstant udvikling.

– Emil er en meget talentfuld trommeslager, der altid møder velforberedt op til sin undervisning og altid kommer til både undervisning og de mange arrangementer han som trommeslager deltager i – både i og udenfor Garden, Kulturskolen og Talent Billund. Emil er meget vellidt og et stort forbillede på Kulturskolen og i Talent Billund, og en, som de unge, spirende musikinteresserede i lokalmiljøet med rette kan se op til. Emil har planer om at gå musikkens vej, og det har han vist både talent og takter til at lykkes med, står der i indstillingen.

Emil Juman Elbæk var i finalefeltet oppe imod to andre nominerede John Dixon, kulturentreprenør, skuespiller og lærer på ISB og musiker og sangskriver, Bruno Jochumsen