Påskeferieaktiviteter på MARK – Billund Kommunes Museer og Museumsgården Karensminde

PåskeferieaktiviteterPR-Foto: Billund Kommunes Museer

Påske på Mark | Billund Kommunes Museer, Museumsgården Karensminde. Åbent hver dag 1.-10. april kl. 10-16.

Påskeferieaktiviteter er der en hel del af i dagene den 1. – 10. april 2023 fra kl. 10 til 16.

Hønen og ægget

I løbet af påskeferien kan man opleve det helt særlige øjeblik, hvor en kylling kommer til verden, hvis man følger med i rugekassen, hvor påskemagien sker. I fårefolden fortsætter den nuttede magi, når de små påskelam ser dagens lys. Man kan også glæde sig over påskekalve, og her bliver der brug for hjælp til at finde navne til kalvene.

Der er skattejagt, gamle sjove lege med æg, kreative påskesysler og man kan konkurrere med familien om, hvem der kan gætte hvilket fjerkræ, der har lagt hvilket æg.

 

Særligt for tirsdag og onsdag

Mandag, tirsdag og onsdag skal der pløjes med vendeplov. Hesten spændes for 10.30-11.00. Kl. 12.30-13.00 er det traktorens tur. Når der er pløjet, skal der sås masser af insektvenlige blomster, og det inviteres børnene til at hjælpe med. Hestevognen kører ture med gæsterne, når hestene er færdige i marken.

Tirsdag og onsdag kan børnene gå en tur med staldens sødeste lille kalv. 

Smågrisene skal løbe om kap tirsdag og onsdag! Der trækkes en vinder blandt de gæster, der har ”satset” på vindergrisen.

Der skal koges dejlig suppe over bål på en af Museumsgården Karensmindes haner. Det bliver ikke en hvilken som helst suppe, men en ret der hedder nikål, som har en ganske særlig bivirkning:

”Nikål er en suppe kogt på ni slags kål – eller hvad der nu lige er grønt i haven på tidspunktet for påsken. I mangel på bedre har man til tider også anvendt lidt græs eller mælkebøtter, hvor mængden ikke er det afgørende. Det er antallet. I gamle dage spiste man nikål i påskedagene for at holde sygdom og ondskab væk resten af året,” fortæller museumsinspektør Jonas Ruskjær i en pressemeddelelse. I påskeferien kan gæsterne selv afprøve fænomenet, når der uddeles smagsprøver.

I stuehuset laves der skidne æg og her uddeles naturligvis også smagsprøver. I Kaffestuen kan der købes biksemad og spejlæg og desserten finder du i Vaffelboden. Bemærk, at dette kun gælder for tirsdag og onsdag.

 

Hønsevelfærd

Hønen og ægget handler om påskeæg og sjove hønsesnak. Men det handler også om hønseliv og hønsevelfærd, når der sættes fokus på burhønen, skrabehønen og den fritgående høne. Hvor meget plads har en burhøne egentlig? Og hvad synes man er rimeligt? Museet inviterer til en refleksion og diskussion om emnet skriver Museet i en pressemeddelelse.

Påskeferieaktiviteter

PR-Foto: Billund Kommunes Museer

Læs mere om museet på www.markmuseum.dk