Folketingsmedlemmer besøgte Vestermarkskirken i Grindsted

Birgitte Vind, Kenneth Fredslund Pedersen og Anni Matthiesen - Foto: René Lind Gammelmark

Folketingsmedlemmer besøgte Vestermarkskirken i Grindsted mandag – og deltog i mandagsspisning.

Anni Matthiesen, Birgitte Vind og Kenneth Fredslund Petersen var mandag på besøg i Vestermarkskirken i Grindsted. De ankom ved 17 tiden og blev derefter vist rundt – og var med til Mandagsspisning

Foto: René Lind Gammelmark

.

 

Besøget skete i forbindelse med at Vestermarkskirken er medlem af “frikirkenet” – og frikirkenet har en vision om at alle folketingspolitikere skal besøge en frikirke på et tidspunkt.

Blandt de gæster Politikerne mødte var  Charley Stephansen der er præst i Vestermarkskirken, og Sognepræst Bjarke Friis fra Grinsted.

Charley Stephansen og Bjarke Friis – Foto: René Lind Gammelmark

Charley Stephansen bød velkommen til spisning, og fortalte om at de tre Folketingsmedlemmer havde været på besøg.

Michael Wandt Laursen der er generalsekretær for Frikirkenet i Danmark spurgte de tre politikere om deres mening om forskellige emner, alt imens der blev spist rundt ved de mange borde.

Michael Wandt Laursen fortalte at Anni Matthiesen faktisk er en dronning. Hun var nemlig med til at sørge for at Dansk Skoleskak kom på finansloven, og derfor blev hun udnævnt til dronning af Dansk Skoleskak. Til spørgsmålet om det føles godt at være dronning svarede Anni Mathiessen “Det er så behageligt”. Michael kom også ind på at Anni har taget studentereksamen i Grindsted, og har stor kendskab til byen.

Undervisning samt det sociale område, med ensomhed har stor fokus hos Anni Matthiesen. Anni beskriver sin gennemgående mærkesag – det er kampen for bedre vilkår for unge med særlige behov. Det går lidt igen i det arbejde jeg har i børne- og undervisningsudvalget, og i socialudvalget. Det giver mig også mulighed for at påvirke arbejdet. Jeg har arbejdet med de ting i de 18 år jeg var ansat i Grindsted Kommune. Anni har en søn der er autist og hun har taget mange kampe med systemet i den forbindelse.

STU Loven

Anni har været med til at vedtage den nye STU lov.  Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Her har været flere ting i lovgivningen der kunne gøres bedre. 

Michael Vandt Laursen spørger her Anni Matthiesen ud – Foto: René Lind Gammelmark

Efter Anni Matthiesen havde fortalt, var det tid til en snak med Birgitte Vind og Kenneth Fredslund Pedersen.

Michael Vandt Laursen spørger her Birgitte Vind og Kenneth Fredslund Petersen ud – Foto: René Lind Gammelmark

Frikirkenet

Er en landsdækkende organisation, der med mere end 120 melemmer består af et bredt netværk af frikirker, organisationer og institutioner. Her er Vestermarkskirken også medlem, blandt mange andre kirker mv.

De tre politikere var med til mandagsspisning, som er en fast begivenhed der foregår sidste mandag i måneden. Der er pæn tilslutning til disse arrangementer, og denne mandag var det flødekartofler, hamburgerryg med salat der var på menuen.

 

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse (kun pc)