NNF Seniorklub Billund var på besøg hos Sundolitt i Billund

NNF Seniorklub Billund var mandag den 27. marts på virksomhedsbesøg hos Sundolitt i Billund. Vi startede med en kop kaffe og et stykke wienerbrød, mens vi fik en gennemgang af virksomhedens produkter og historie. Så var vi godt orienteret inden vi fik en rundtur på virksomheden iført gule veste.

Sundolitt laver produkter til fundering, gulve, vægge og tage. Vi fik lov til at se – og høre om, hvordan man af så små kugler kan lave så mange forskellige produkter. Produkterne vejer ikke noget særligt – og er miljørigtige.

Vi så en kæmpe robot som styrede hele lageret af stor blokke, som senere skulle skæres op til nogle produkter på de mange maskiner der stod rundt omkring i de storehaller. Sundolitts lagerhaller er enormt store, og der er mange produkter opbevaret der.

Sundolitt har også en produktion af genbrugsmateriale, hvor de omdanner de produkter de får retur efter brug. Det kan f.eks. være kasser fra diverse madkassefirmaer som bruge kasserne til levering til deres madkunder.

Efter rundvisningen var der igen en kop kaffe – og samtidig mulighed for at stille spørgsmål. Spørgsmålene blev besvaret så man kunne forstå det. Det var en spændende formiddag hos Sundolitt fortæller Børge Heering fra NNF Seniorklub Billund.