Snart 88-årige Ellen har barn og barnebarn med til vandgymnastik i MAGION

Tre generationerEllen Margrethe Starup, datteren Mimi og barbebarnet Kristine - PR-Foto:MAGION

Tirsdag formiddag mødes et hold gæve vandgymnaster i svømmehallen i MAGION. I vandet er blandt andet tre generationer fra samme familie.

Tre generationer: Ellen Starup har været med helt fra det første hold med vandgymnastik startede for godt 25 år siden. Tirsdag den 4. april fylder hun 88 år. Siden har hun lokket datteren Mimi og barnebarnet Kristine med på holdet. For Mimi er vandgymnastikken en skånsom motionsform, der gør, at hun kan holde kroppen i gang. Tidligere løb hun ture på 5-10 km km, men det satte slidgigt i knæet en stopper for. I svømmehallens vand kan Mimi lave bevægelser og øvelser uden smerter i knæet. Det skyldes, at bevægelse i vand træner musklerne, men ikke belaster leddene.

Det sociale er også et meget vigtigt element i vandgymnastikken. ”Der er god musik til øvelserne. Vi griner og pjatter til øvelserne”, fortæller Mimi, ”og så hygger vi med en go’ snak i varmtvandsbassinet efter træningen”. Med et glimt i øjet omtaler Mimi vandgymnastikken som hendes mor-barn svømning – hun laver jo gymnastik med sin mor på snart 88 år og sin datter Kristine.

Mimi, Ellen og Kristine – PR-Foto: MAGION

De nyder alle sammen deres tirsdag med kvalitetstid sammen til vandgymnastik. Når tiden tillader det, slutter de tre kvinder vandgymnastikken af med en frokost sammen. Og er det lidt vanskeligt at komme afsted for de to yngste generationer, tænker Mimi tit på, at hvis en 88-årig kan komme afsted, så kan hun ikke springe vandgymnastikken over.

For trioens yngste medlem, Kristine, er vandgymnastikken en god mulighed for at være sammen med mor og mormor og samtidig få klaret motionen i en ellers travl hverdag. Mimi sætter pris på, at deltagelse på vandgymnastikholdet betales med klip. Det gør det fleksibelt og det koster ikke noget at gå glip af en enkelt træning – det eneste man mister, er kvalitetstid med mor og datter.

I MAGION håber instruktør og teamleder, Susanne Tang Nielsen, at de tre kvinder fortsætter i mange år til vandgymnastik.  ”De er et fantastisk eksempel på, hvad træning i vand kan på tværs af generationerne – og så er humøret altid højt med dem i bassinet”.  

Teamleder Susanne Tang Nielsen, MAGION sammen med Ellen, Mimi og Kristine – PR-Foto: MAGION