Billund Lufthavn ser tilbage på historiens 12 bedste måneder – og fremtidsudsigterne er lyse

Billund LufthavnMarts byder på fremgang på passagersiden, mens udvikling er på dagsordenen på luftfragtssiden - PR-Foto: Billund Lufthavn

Marts er slut, og det betyder opstart på sommerfartplanen med en masse nyheder i Billund Lufthavn. De sidste 12 måneder er der gået rekordmange igennem terminalen. På luftfragtssiden er udviklingen i højsædet med ny luftfragtsdirektør og Maersk Air Cargos åbning af deres nye luftfragthub mellem Billund og Kina.

I marts 2023 er der igen fremgang og god aktivitet i passagerterminalen, hvor der gik 245.499 passagerer igennem terminalen i Billund Lufthavn, hvilket svarer til en vækst på 27 procent sammenlignet med marts sidste år.

Der har været stor tilvækst af nye, vigtige ruter og destinationer, som er med til at løfte niveauet for marts, og som fortsætter ind i sommeren.

Brussels Airlines har åbnet rute til Bruxelles, Air Greenland til Kangerlussuaq, og Ryanair har åbnet ruter til Berlin og Alghero. Ligeledes starter april også godt ud, hvor Austrian Airlines åbner til Wien den 4. april.

– Vi har haft vækst i marts, og er gået ind i sommerfartplanen med porteføljen fyldt op med stærke luftfartsselskaber og spændende destinationer. Brussels Airlines og Air Greenland er vigtige for os, men i særdeleshed også for erhvervslivet og turismeindustrien omkring os. Lige om lidt skal vi klippe snoren for Austrian Airlines. Så jeg må fastslå, at vi går ind i den kommende periode med stor optimisme, siger Jan Hessellund adm. direktør i Billund Lufthavn.

 

Billund Lufthavn slår rekord på 12 måneders passagertrafik

I april 2022 ramte Billund Lufthavn for første gang efter Covid-19 samme niveau for 2019. Det giver anledning til at gøre status på de sidste 12 måneder i Billund Lufthavn. Fra 1. april 2022 til 31. marts 2023 er der gået 3.938.603 antal passagerer igennem terminalen. Sammenlignet med Billund Lufthavns rekordår i 2019 er det en vækst på 5,9 procent.

I Billund Lufthavn skaber det begejstring, stolthed og optimisme:

– Billund Lufthavn er helt tilbage på vækstsporet. Og nu har vi haft de bedste 12 måneder nogensinde. Vi har i den grad fået anerkendelse fra luftfartsindustrien med en lang række nye flyselskaber i porteføljen og attraktive destinationer. Markedet omkring Billund Lufthavn har ligeledes bekræftet flyselskabernes tro på Billund, da vi ser, at efterspørgslen lever op til flyselskabernes udbud, og derfor står vi nu, hvor vi står. Det skaber stolthed og optimisme for fremtiden, fastslår Jan Hessellund.

 

Udvikling på flere fronter på luftfragtssiden

I marts 2023 blev der fragtet 17.302 tons luftfragt igennem luftfragtsterminalen i Billund Lufthavn. Det er 3.069 tons mindre end sidste år og giver en nedgang på 15,1 procent. Nedgangen påvirker dog ikke optimismen på luftfragtssiden, hvor nye tiltag er sat i gang og aktiviteten øges.

I løbet af marts er Nicolai Krøyer tiltrådt stillingen som direktør for Cargo Handling Billund Airport. Han skal være med til at sætte retningen for videreudviklingen på luftfragtsområdet. Nicolai Krøyer kommer med erfaring fra både Aarhus Havn og Aarhus Lufthavn, hvorfra han har stor erfaring med shipping og logistik og senest luftfart.  

Den 20. marts blev dagen, hvor Maersk Air Cargo satte gang i deres operationer fra Billund Lufthavn. Der blev afholdt reception med besøg af erhvervsministeren, Morten Bødskov (S) og transportministeren, Thomas Danielsen (V), som begge satte ord på, hvordan denne tilknytning af Maersk Air Cargo til Billund Lufthavn har stor betydning for fremtidens udviklingsmuligheder i og omkring Billund Lufthavn. Det kan tydeligt mærkes, at Maersk Air Cargo er kommet til, og allerede nu flyver de med fyldte fragtfly til og fra Billund Lufthavn.

– Marts har i den grad stået i udviklingens tegn på luftfragtsiden med både ansættelse af Nicolai Krøyer som ny direktør for Cargo Handling Billund Airport og åbning af Maersk Air Cargos luftfragtsrute mellem Billund og Kina, som allerede nu generer fyldte fly. Nedgangen er blevet minimimeret, så det går den rigtige vej på luftfragtssiden. Derudover er der et stort fokus på at blive endnu bedre til det, vi i forvejen er gode til – nemlig at drive et fantastisk luftfragtscenter og få mere fragt fra lastbilerne over i flyene, afslutter Jan Hessellund.