Aflatoksin i popmajs

Tilbagekaldte fødevarer

Aflatoksin i Urtekram Popmajs

Midsona Danmark A/S tilbagekalder Urtekram Popmajs, da der er fundet et for højt indhold af svampegiftstoffet aflatoksin B1 i produktet. Produktet bør leveres tilbage til butikken, hvor det er købt, eller kasseres skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.
 

​​​​Hvilken fødevare:

​Urtekram Popmajs (se et billede af produktet her)
Nettoindhold: 400g
EAN-kode: 5765228112533
Bedst før-dato: 25.07.2024

Solgt i: Kvickly, SuperBrugsen, Løvbjerg og Helsam over hele landet.

​​​Hvorfor tilbagekaldes fødevaren:

​​​​Der er fundet et for højt indhold af svampegiftstoffet aflatoksin B1 i produktet. En sundhedsmæssig risiko kan derfor ikke udelukkes, hvis man spiser produktet. Det er vigtigt ikke at have et for højt indtag af aflatoksin over længere tid. Det er altså ikke det enkelte måltid, der er afgørende, men derimod indtag over længere tid. Derfor vil man heller ikke opleve akutte symptomer, hvis man har spist produktet.

Læs mere om aflatoksin her

​Hvad skal du gøre som forbruger:

​Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det.

​Hvem tilbagekalder produktet:

Midsona Danmark A/S​