Ny genbrugsplads i Grindsted: Nu bliver første spadestik taget

Ny genbrugspladsPR-Foto: Billund Kommune

Ny genbrugsplads: Onsdag den 12. april bliver første spadestik taget til den nye Grindsted Genbrugsplads. Der er i byggeriet fokus på læringsområder og fremtidens affaldssortering

Planlægningen af den nye Grindsted Genbrugsplads er nået så langt, at byggeriet nu starter op.

Alle er velkomne, når første spadestik bliver taget onsdag den 12. april klokken 17. Der vil være pølsevogn, noget at drikke og en kort præsentation af, hvordan genbrugspladsen kommer til at se ud.

”Vi glæder os over, at vi kan markere starten på byggeriet af vores nye genbrugsplads. Når vi alle skal sortere vores affald mere, giver det mening, at genbrugspladsen også bliver mere tidssvarende,” siger formand for Teknik-, plan- og kulturudvalget i Billund Kommune, Simon Nicolajsen Jørgensen i en pressemeddelelse.

Byggeriet foregår i etaper. Derfor kan man fortsat komme af med sit affald, mens der bliver bygget.

 

Fokus på læringsområder og fremtidens affaldssortering

På den nye genbrugsplads kommer der læringsområder, hvor børn og voksne kan lære om deres affald. Derudover kommer der også skærme rundt på pladsen, hvor man kan blive klogere på sit affald. Man kommer også til at kunne bytte sine møbler og give genstande nyt liv.

”Genbrugspladsen skal være et sted, man bliver klogere på sit affald og bliver inspireret til ikke bare at smide ud, men at genbruge mere. Derfor skaber vi rum for, at både børn og voksne skal lære, hvordan vi genbruger og genanvender, så vi passer på vores ressourcer”, siger Simon Nicolajsen Jørgensen.

Alt affald fra skraldespandene i Billund Kommune bliver lastet om på Grindsted Genbrugsplads, før det bliver kørt videre til sorteringsanlægget. Det kommer fremover til at foregå i en lukket hal for bedre at kunne håndtere den nye affaldssortering.

Efter planen bliver byggeriet i Grindsted afsluttet i foråret 2024. Der er også planlagt renovering af genbrugspladsen i Billund, som forventes at gå i gang i slutningen af 2023.

Praktisk information om 1. spadestik-arrangementet

Tid: Onsdag d. 12. april klokken 17:00-18:00

Sted: Ribe Landevej 6, 7200 Grindsted