Jubilæumsforedrag med Bente Scavenius

JubilæumsforedragBente Scavenius - PR-Foto

Jubilæumsforedrag i Billund Centret – Tirsdag den 18. april fejrer Billund Kunstforening sit og Billund Centrets 50-års jubilæum med et foredrag af Bente Scavenius med titlen Verdenskunst i Danmark.

Verdenskunst i Danmark beskriver gennem en række eksempler fra den europæiske malerkunst gode historier om væsentlige værkers tilblivelse og proveniens. Foredraget fortæller om de udvalgte maleriers oprindelse og forudsætninger. Og om hvordan og hvorfor, de er endt på museer i Danmark. Blandt dem værker udført af Rubens, Delacroix, van Gogh, Gauguin og Matisse og Nolde.

I den forbindelse er det også interessant at få kendskab til de samlinger eller de samlere, der har været årsag til, at et bestemt værk er kommet over grænsen. Gennem tiderne har der været passionerede samlere.  Dem kan vi i dag takke for, at der på trods af landets størrelse, er så megen god verdenskunst i vores museer.

Bente Scavenius er mag.art. i kunsthistorie, kunstkritiker og forfatter og kendt fra bl. a.  DRs udsendelse ”Verdensdamerne”, som deltager i ”Kunstquiz”, som dommer i ”Danmarks bedste portrætmaler”, og har også givet sit bud på et julebord hos Royal Copenhagen.

Foredraget foregår i Billund Centret tirsdag den 18. april klokken 19, og der er gratis adgang skriver Billund Kunstforening i en pressemeddelelse.