1. spadestik blev aflyst på grund af indsigelse mod byggeri

Billund Kommune, Grindsted GenbrugspladsFoto: Marianne Thorø

Af Marianne Thorø

Billund Kommune havde i går inviteret borgerne til 1. spadestik på byggeriet af det nye Grindsted Genbrugsplads på Ribe Landevej. Men kort før start måtte kommunen aflyse begivenheden – hvilket dog ikke var en oplysning, der nåede ud til alle, og derfor måtte flere køre forgæves ud på pladsen.

Forklaringen på aflysningen er, at byggeriet ganske enkelt er blevet stoppet:

– Vi modtog i påsken en klage fra Danmarks Naturfredningsforening, der gjorde indsigelse mod byggeriet og så skal alle tiltag standset. Derfor var der ingen grund til at tage 1. spadestik, forklarer miljøchef i Billund kommune, Karl Grundahl.

Det er landzonetilladelsen, der er blevet påklaget og lige i situationen med Grindsted Genbrugsplads, står Billund kommune i en særlig situation: man er både bygherre og den myndighed, der skal give tilladelse til byggeriet.

– Her har affaldsafdelingen søgt om byggetilladelse. Den er givet af en anden afdeling, men nu har Naturfredningsforeningen så klaget over tilladelsen. Det har opsættende virkning, så der overhovedet ikke må bygges før Planklagenævnet har behandlet sagen. Det kan godt tage et år, måske mere,  siger Karl Grundahl.

Ifølge ham vil Billund kommune nu afvente behandlingen af klagen og bruge ventetiden på at kigge nærmere på hvad man kan gøre for at fremme sagen og kigge nærmere på hvad klagen indeholder.