Lokale idrætsforeninger forbereder folkeskoleelever til Skole OL

De to lokale foreninger Hinnum Hut Bueskytteklub og Atletikklubben Heden hjælper med at forberede eleverne til Skole OL. Foto: Skole OL

Inden folkeskoleeleverne kan kvalificere sig til Skole OL-finalen til sommer, får de undervisning i de discipliner, som de kan dyste i. Til undervisningen i bueskydning og atletik får skolerne hjælp af de lokale foreninger Hinnum Hut Bueskytteklub og Atletikklubben Heden – og eleverne er allerede i fuld gang med at blive dygtigere

Til sommer kommer Skole OL-finalen igen til Børnenes Hovedstad, men inden da skal eleverne gennem undervisningsforløb i de forskellige discipliner og kvalificere sig til finalen ved lokalstævnerne.

Lige nu er eleverne i Billund Kommune i gang med undervisningsforløb i de forskellige discipliner, og her samarbejder Billund Kommune bl.a. med de to lokale foreninger Hinnum Hut Bueskytteklub og Atletikklubben Heden, der står for undervisningsforløbene i de to discipliner.

”Vi sætter stor pris på lokalforeningernes hjælp, og det giver rigtig god mening at inddrage dem i forberedelserne til Skole OL. Skolerne får gode undervisningsforløb, eleverne bliver dygtigere til Skole OL-disciplinerne og får et bedre indblik i nye sportsgrene – og så får de lokale foreninger mulighed for at blive mere synlige hos kommunens skoler og skoleelever,” siger Simon Nicolajsen Jørgensen, formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget.

Eleverne får også undervisningsforløb i atletik. Foto: Skole OL

De lokale foreninger er glade for at være med

Spørger man formændene for de to lokale foreninger Hinnum Hut Bueskytteklub og Atletikklubben Heden, er der heller ingen tvivl om, at de synes, det er en god oplevelse at være en del af Skole OL. De fremhæver bl.a. begge, at det er dejligt at se, at det ikke kun er de elever, der plejer at være gode til sport, der er med, men at hele klassen lytter og deltager aktivt.

”Det er fedt at se, at alle børnene går til den med stor entusiasme og giver den fuld gas. Uanset, hvor gode de er til det, er alle med på nærmest lige vilkår, for de kæmper alle for klassen. Det er ret befriende, og der er ikke nogen, der bliver sorteret fra,” siger formand for Atletikklubben Heden, Jan Nørmark Poulsen.

 

Vil gerne fortsætte med undervisningsforløb

Torben Hviid Madsen, der er formand for Hinnum Hut Bueskytteklub, er også glad for at være en del af Skole OL, og han mener helt bestemt, at de i klubben vil fortsætte med at tilbyde undervisningsforløb til skolerne – også efter Billund Kommunes Skole OL-værtsskab er ovre, og også selvom det betyder, at de må tage fri for at kunne lave forløbene i skoletiden.

”Udover at se børnene gå op i det, er vi også glade for, at skolerne har fået øjnene op for os. Vores undervisningsforløb op til Skole OL bliver fyldt lynhurtigt op, og skolerne kontakter os for at få undervisning i bueskydning. Det er megafedt at være med, og vi tager gerne fri for at lave undervisningsforløb,” siger Torben Hviid Madsen, formand for Hinnum Hut Bueskytteklub.

Han håber, lige som Jan Nørmark Poulsen, at deres medvirken i Skole OL kan give lidt flere medlemmer i foreningen – de understreger dog begge, at det ikke er den primære grund til, at de er med.

Undervisningsforløbene i de forskellige Skole OL-discipliner går forud for lokalstævnerne, hvor klasserne konkurrerer om at kvalificere sig til Skole OL-finalen til sommer. I Billund Kommune går lokalstævnerne i gang d. 13. april, og her hjælper de to lokalforeninger også til med, at det hele forløber, som det skal – lige som de også gør til den store finale i Børnenes Hovedstad til sommer skriver kommunen i en pressemeddelelse.