Ny forstander for Blå Kors Center Sydjylland

Ny lederLillian Stephansen - PR-Foto

Den 1. maj har Lillian Stephansen første arbejdsdag som forstander på Blå Kors Center Sydjylland i Vorbasse, som er et botilbud for blandt andet hjemløse og mennesker med misbrug

Der er i dag knap 5.800 mennesker i Danmark, som lever i hjemløshed, viser den seneste hjemløsetælling fra 2022.

De skal have hjælp til at komme videre i deres liv og med tiden flytte i egen bolig. Det er den opgave, som Lillian Stephansen ser frem til at stå i spidsen for, når hun starter som forstander på Blå Kors Center Sydjylland i Vorbasse den 1. maj.

“Jeg glæder mig til at være styrmand for et tilbud, som der desværre er så stort behov for i dag. Udsathed bliver ikke mindre i Danmark. Jeg er meget optaget af den nye hjemløsereform og arbejdet med Housing First”, siger hun og fortsætter:

“Det handler om at skabe værdige kår, hvor mennesker bliver mødt med respekt og omsorg. De skal mærke en støttende hånd i ryggen, så de får mulighed for at finde ressourcer frem i dem selv og opleve den nødvendige tryghed, ro og støtte til at finde vej i deres liv”, siger hun. 

Blå Kors Center Sydjylland er et botilbud, der tilbyder midlertidigt ophold til mennesker, som ikke har eller ikke kan opholde sig i egen bolig. Det kan for eksempel være på baggrund af skadeligt alkohol- og/eller stofmisbrug eller hjemløshed.

 

Vender hjem til hjemløsetilbud

Lillian Stephansen er oprindeligt uddannet socialrådgiver og har løbende taget forskellige uddannelser og kurser inden for blandt andet misbrugsbehandling, ledelse, coaching og kognitiv terapi. 

Hun kommer fra en stilling som leder af den sociale café og værested Parasollen i Vejle, som drives af KFUM’s Sociale Arbejde.

Før det har hun blandt andet været stedfortræder og konstitueret forstander for Forsorgshjemmet Aas ved Thisted under Region Nordjylland og været ansat som alkoholbehandler og psykoterapeut på misbrugsbehandlingscentret Sydgården. 

For Lillan Stephansen føles det som at komme hjem, når hun tiltræder stillingen som forstander på Blå Kors Center Sydjylland.

“Jeg har altid haft et håb om, at jeg kunne finde tilbage til et hjemløsetilbud igen, men det skulle ikke være hvor som helst. Jeg elsker at arbejde i en NGO, som er troværdig omkring sine værdier og synliggør dem i arbejdet”. 

Lillan Stephansen bor til daglig i Grindsted, er gift og har tre børn samt to børnebørn skriver Blå Kors i en pressemeddelelse.