Giv en hånd til folk i Billund Kommune

Foto: Vestermarkskirken

”Giv en hånd til folk i Billund kommune! ”

Lørdag den 29. april slår Frivilligcenter Billund i samarbejde med Vestermarkskirken i Grindsted dørene op til en dag, hvor vi tilbyder at give Grindsted og omegn en hjælpende hånd, som vi tror igen bliver til glæde for mange mennesker. Hver gang vi har afholdt ”Giv en hånd”, er mellem 20 og 30 personer blevet hjulpet på en eller anden måde rent praktisk. Det har blandet andet været hjælp til at få kørt affald væk fra garagen, få ryddet op i en kælder eller hjælp til at få hængt en lampe op, som har ligget i æsken i lang tid.

 

Har du brug for hjælp eller kender du nogen

Har du brug for en hjælpende hånd eller kender du nogen, som du ved har brug for hjælpen, men som ikke kan overskue selv til at kontakte os. Så er det måske dig som skal formidle kontakten til Frivilligcenter Billund.

Det kan være at du eller en bekendt har været igennem en sygdomsperiode som har hæmmet fysikken eller psykisk. Måske er der nogle ting som ikke er mulige at gøre mere, fordi alderen er begyndt at trykke, og kræfterne ikke er de samme som de har været en gang. De fleste mennesker har oplevet, hvordan sygdom eller ulykke pludselig kan ændre ens mobilitet så meget, at der er ting som man ikke selv kan udføre uden brug for noget ekstra hjælp. Sidst men ikke mindst kan man også være i en situation, hvor familie er langt væk og der ikke er nogen i netværket som er i stand til at give en hjælpende hånd.

 

Kontakt Frivilligcenter Billund

Tøv ikke med at kontakte Frivilligcenter Billund på din egen eller en andens vegne, så koordinerer vi dagen, så flest muligt kan få hjælp til noget, som måske længe har tynget, og som trænger til at blive gjort færdigt.

Vi vil også opfordre alle som har overskud, og som gerne vil give en medborger en hjælpende hånd, til at melde sig som frivillig. Vi ved at det koster tid, kræfter og energi at tilbyde dette, men vores erfaring er, at de frivillige har en helt fantastisk dag, hvor man sammen med andre frivillige oplever glæden ved at hjælpe andre.

 

Hvad forventes der af mig som hjælper?

Du behøver ikke at være håndværker eller gør-det-selv handy mand/kvinde, men kan du udføre lidt praktisk arbejde, så er det helt fint. Der er både unge og voksne som hjælper til.

 

Skal jeg tage noget med?

Nej, det behøver du ikke. Vi sørger for at der er det som der skal bruges og alle kan finde ud af det som der er deres opgave. Vi går altid ud to og to eller flere.

Vores koordinator på alt det praktiske er Johannes Johansen og han er altid klar til at besvare spørgsmål, når du ringer til Frivilligcenteret.

 

Hvor mødes man?

Alle mødes på frivilligcenteret på Nymarksvej 10 om morgenen og kører ud derfra.

Vores succeskriterie er meget enkel. Hvis de folk som får hjælp føler de bliver hjulpet, så er opgaven fuldført.

Vi tilbyder gratis morgenmad kl. 09.00 til 09.30 og frokost fra kl. 11.00 til 13.00 samt kaffe og kage til slut kl. 14.00.

For at få hjælp eller melde dig som frivillige, skal du ringe på 61 42 32 61 eller maile til admin@frivillig-billund.dk