Nu sættes nyt kontorbyggeri endelig i gang

NuFOTO: - Det, vi drømmer om. Skitse af Friis & Moltke

Nu sker det 

På kommunalbestyrelsens møde den 18. april, blev det besluttet at bevilge restfinansieringen til kontorbyggeriet ved Mark | Billund Kommunes Museer. Det betyder, at museets medarbejdere snart får en fælles fysisk arbejdsplads på museumsmatriklen, tæt på hinanden og tæt på Museumsgården Karensminde og Støtteforeningen Karensmindes Venner.

’Jeg er så taknemmelig og stolt over, at vi I denne uge også lykkes med at sikre restfinansieringen til Mark Kontorbyggeri på museumsmatriklen. Mark-arbejderne får endelig et kontor med plads til alle, arbejdsro og højt til loftet til det fortsatte stærke udviklingsarbejde af Mark | Museet for en Ny Danmarkshistorie’,  fortæller Carina Serritzlew, museumsleder på Mark | Billund Kommunes Museer. Hun fortsætter:

’Byggeriet vil samtidig styrke sammenhængskraften og samarbejdet med museets Støtteforening Karensmindes Venner omkring drift og aktiviteter på besøgsstedet Museumsgården Karensminde – for alting bliver bedre af et tæt samarbejde.’

Opgaven har været af højeste prioritet for museumslederen siden hendes start på Mark i august 2020. Og nu er det lykkedes. Carina Serritzlew fortæller uddybende:

’Det, der gør mig allermest stolt, er, at dette er lykkes i et stærkt samarbejde: En Kommunalbestyrelse, der bakker op om Mark, en tydelig støtteerklæring fra vores Støtteforening Karensmindes Venner, vores Museumsbestyrelse og kompetente Mark-team’.

 

Formanden for Museumsbestyrelse, Henrik Dam Kristensen udtaler:

’Med Billund Kommunes kommunalbestyrelses flotte beslutning, er der taget et vigtigt skridt i bestræbelserne for den videre udvikling af Mark. Politisk opbakning er en forudsætning for, at de flotte visioner kan føres ud i livet – tak for det’.

 

Idéoplægget til det nye byggeri er udviklet af Friis og Moltke, hvis særlige nordiske arkitektur-signatur ikke blot giver moderne kontorfaciliteter men også løfter bygningernes arkitektoniske kvalitet og museumsoplevelserne for alle museumsbrugerne med nyt indgangsparti og rum, der inviterer til endnu flere kulturoplevelser.