Wutomi Genbrug holder forårsmarked lørdag den 29. april 2023

Privatfoto

Wutomi Genbrug holder Lørdag den 29. april 2023 forårsmarked på pladsen foran butikken på Fælledvej 7 i Grindsted. Det er i tidsrummet fra kl. 10 til 13.

Det bliver et rigtigt kræmmermarked, med hurtige handler og gode priser på alt muligt som f.eks. cykler, legetøj, havemøbler – sjove, skæve og billige ting.

Wutomi Genbrug er en lokal genbrugsbutik i Grindsted. Butikken drives udelukkende af frivillig arbejdskraft, og hele overskuddet fra butikken går direkte til  en landbrugsskole i Mozambique.

Landbrugsskolen, Wutomi Agri, drives af ægteparret Lisbeth og Kurt Terp, som stammer fra Vorbasse. Her bliver eleverne undervist i at drive landbrug, økonomi og i at være iværksættere.

Når  eleverne på Wutomi Agre har afsluttet landbrugsuddannelsen,  flytter de tilbage til deres egne landsbyer og starter små landbrug. Det betyder, at de bliver selvstændige erhvervsdrivende, der både gør en forskel i deres egen familie og i lokalområdet når de sælger deres afgrøder. De fremstiller lokale produceret mad til billige penge.

 Skolen blev etableret for omkring 10 år siden, og mange, mange små landbrug er blevet etableret gennem årene. Denne form for hjælp til selvhjælp har vist sig at være både effektiv og udviklende fortæller Ketty Søgaard.

 

Privatfoto