Sparekassen Kronjylland støtter formidling af lokalhistorie i Vorbasse

Sparekassen KronjyllandH.C. Christensen og Jeremy Watts - PR-Foto

Foreningen Den Dynamiske Landsby i Vorbasse har fået tildelt 30.000 kroner fra Sparekassen Kronjyllands Gavefond. Midlerne skal gå til et større multimedieprojekt, der skal formidle Vorbasses historie.

 

I projektet bliver der lavet en kortfilm med en lille introduktion til Vorbasses historie, en illustreret og lokalproduceret bog med en personlig fortælling om byen set udefra og indefra, en tegnet miniudgave af historien til den unge målgruppe og tre såkaldte podcats/podwalks. Disse podcasts vil kunne høres på de historiske gåture, der er skabt rundt i byen, og de kommer bl.a. til at omhandle helligkilden og byens kirke. Her bliver det muligt at gå rundt i byen med fortællingen i øret og se, høre og mærke historiens vingesus. Med til at designe disse ”podwalks” er en podcastdesigner fra Nationalmuseet.

 

Donationen til formidlingen af Vorbasses historie glæder Jeremy Watts, der er engageret i foreningen Den Dynamiske Landsby og tovholder på projektet: ”Det er en utrolig flot opbakning Sparekassen giver til formidlingen af lokalområdets historie. Det er et stort beløb, og det giver hele projektet en ekstra tyngde, at Sparekassen støtter initiativet, og det er vi meget glade for”, fortæller Jeremy Watts.

 

Afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjyllands Vorbasse-afdeling H.C. Christensen er også begejstret for projektet:

”I Sparekassen er vi glade for at kunne støtte det her særlige formidlingsprojekt, der bygger bro mellem Vorbasses fortid, nutid og fremtid. Det er en fortælling om den særlige DNA i byen, der har rødder langt tilbage i tiden bl.a. i forbindelse med den store fælles indsats ved det historiske Vorbasse Marked. Som Sparekasse i lokalsamfundet og hovedsponsor for markedet, er det derfor naturligt for os at bakke op om formidlingen af byens historie, der også ligger til grund for, at Vorbasse i dag er et attraktivt sted at bo ”, fremhæver H.C. Christensen.

 

Kortfilmen om Vorbasses historie har premiere på Vorbasse Marked, hvor den vises på storskærm i forbindelse med MARK-museets mobile stand.