NNF’s Seniorklub havde besøg af Henrik Dam Kristensen

FortælleaftenHenrik Dam Kristensen - Foto: René Lind Gammelmark

NNF’s Seniorklub havde mandag besøg af Henrik Dam Kristensen, der fortalte om sin vej fra postbud til folketingets formand.

Det var en spændende oplevelse at høre hvordan forløbet emd hans karriere var gået gennem de mange år  han har været folketingsmedlem fortæller Børge Heering.

Henrik Dam Kristensen blev første gang valgt til Folketinget i 1990. 1994-2001 varetog han forskellige ministerposter. Han sad i Folketinget til 2004, valgt for Grindstedkredsen, som han havde været kandidat for siden 1984. I 2004 blev han valgt til Europa-Parlamentet, men valgte at stoppe i parlamentet, da han i 2006 blev valgt til partisekretær for Socialdemokratiet. I november 2005 sagde han ja til atter at opstille til Folketinget for Socialdemokratiet, nu i Horsenskredsen, og blev valgt ved Folketingsvalget 2007. Herefter blev han partiets integrations- og menneskerettighedsordfører. Han har desuden været formand for udvalget for Nordisk Råd fra 7. oktober 2009 til 15. september 2011. Ved sessionssamlingen i Nordisk Råd den 4. november 2010 i Reykjavik blev Henrik Dam Kristensen valgt som præsident for Rådet. Præsidentskabet går på tur mellem de nordiske lande og følger et kalenderår. Henrik Dam Kristensen blev derfor indsat som præsident 1. januar 2011 og sad til nytår, hvor den nyvalgte præsident, finske Kimmo Sasi, trådte til. I 2016 var han igen præsident for Nordisk Råd.

Fra dannelsen af Regeringen Helle Thorning-Schmidt I den 3. oktober 2011 til regeringsomdannelsen den 9. august 2013 var han transportminister. Fra 10. oktober 2014 til 28. juni 2015 var han beskæftigelsesminister.

Medlemmerne af NNF Seniorklub Billund havde en spændende formiddag med Henrik Dam Kristensen i klubhuset