Formand gennem 25 år blev Årets Ildsjæl

Henning Kristensen - PR-Foto: DGI Sydvest

 

Af Marianne Thorø

Det var en meget rørt formand for DGI Sydvest, Henning Kristensen fra Billund, der i går aftes kunne lade sig hylde som Årets Ildsjæl i DGI Sydvest.

Gennem 35 år har han været en del af bestyrelsen i landsdelsforeningen, der efterhånden har 24 idrætter under sig. Han sad først som menigt bestyrelsesmedlem og efter 10 år var han moden nok til formandsposten – en titel han nu har haft i 25 år.

Og der er ingen tvivl om, at Henning Kristensens hjerte og sjæl ligger i den frivillige foreningssport. Det vidnede hans tale ved gårsdagens årsmøde i Vorbasse Fritidscenter om, hvor han talte passioneret om alle de ting, der allerede er søsat i foreningslivet under DGI Sydvest og om alle de ting, der fortsat skal kæmpes for, for at gøre det mere attraktiv at være frivillig i en forening – og ikke mindst gøre det attraktivt at være aktiv i en af de lokale foreninger.

Under formandens beretning havde han dog ikke den fjerneste ide om, at han en times tid senere skulle stå med titlen og æren som Årets Ildsjæl i sin egen landsdelsorganisation.

– Henning modtager i dag denne helt særlige hæder for sit store stykke arbejde med DGI Sydvest. Han har været med på en spændende rejse, hvor organisationen er gået fra at hedde Ribe Amts Gymnastik og Ungdomsforeninger (RAGU Ribe Amt) til i dag at være en af de 14 landsdelsforeninger under navnet DGI Sydvest, siger direktør for DGI Sydvest, Birthe Kristensen, i en pressemeddelelse.