Succes hos De Grønne Pigespejdere: Nysgerrige piger løste koder og lavede bål søndag

Succes hos De Grønne Pigespejdere i GrindstedPR-Foto: De Grønne Pigespejdere i Grindsted

Fællesskab, friluftsliv og pigepower var på programmet, da De grønne pigespejdere i Grindsted holdt åbent hus. Nysgerrige piger fra 0.-3. klasse mærkede fællesskabet og blev kastet ud i sjove og svære udfordringer. Alt sammen i ægte spejderånd med fokus på samarbejde i det fri.

De grønne pigespejdere i Grindsted inviterede i søndags alle nysgerrige piger til åbent hus. Her fik de lov til at prøve kræfter med spejderaktiviteter, bål og friluftsliv. De var på spejderløb, hvor de sammen løste et mysterium ved hjælp af koder, der skulle knækkes. De har løst en morsekode, samarbejde og meget mere.

”Alle pigerne var megaseje, og der var supermeget pigepower. Selvom mange af pigerne ikke havde prøvet at løse et mysterium før, kastede de sig over udfordringer med stort gåpåmod og fantasi. De var gode til at løse udfordringerne i fællesskab og til at bakke hinanden op,” siger Hanne Lorenz, leder hos De grønne pigespejdere i Grindsted i en pressemeddelelse.

Succes hos De Grønne Pigespejdere

PR-Foto: De Grønne Pigespejdere i Grindsted

 

Succes hos De Grønne Pigespejdere

PR-Foto: De Grønne Pigespejdere i Grindsted

Sammen kan vi alt – også udvikle os selv

De grønne pigespejdere holdt åbent hus for at give flere piger mulighed for at opleve, hvad det vil sige at være pigespejder. Det er nemlig langt mere end at binde knob og sove i telt. Det er De grønne pigespejderes mission at gøre piger og kvinder i stand til at udvikle og udnytte deres fulde potentiale. Derfor er det helt naturligt, at pigerne også bliver udfordret på deres kreativitet, samarbejdsevne og logiske sans.

”Vi ville gerne vise pigerne, at piger og kvinder kan alt – især hvis vi arbejder sammen. Det er vigtigt for os, at pigerne får oplevelsen af at prøve kræfter med forskellige udfordringer. Derfor får man lov at prøve en masse forskelligt af til pigespejder – denne gang løste vi et mysterium, andre gange rappeller vi, hugger brænde eller undersøger naturen,” siger Hanne Lorenz og tilføjer:

”De skal lære, at det er okay, hvis man ikke lykkes første gang, man prøver, og at man ikke behøver kunne alt til perfektion. Man må gerne lave fejl. Og man behøver ikke at kunne det hele alene, når man har hinanden og kan hjælpes ad. Vi udvikler os sammen ved gang på gang at kaste os ud nye udfordringer.”

Vi har stadig plads til nye pigespejdere. Kontakt Hanne Lorenz på 218290443 eller grindsted@pigespejder.dk eller læs mere om De grønne Pigespejdere på www.pigespejder.dk.

 

Om De grønne pigespejdere:

  • De grønne pigespejdere brænder for at styrke piger i deres tro på, at de kan, hvad de vil og inspirere dem til at sætte vilde mål
  • Det er det eneste spejderkorps i Danmark som alene er for piger og kvinder
  • De grønne pigespejdere har omkring 120 spejdergrupper fordelt over hele landet

Find nærmeste spejdergruppe på pigespejder.dk/find-spejdergruppe