Månedens Bog i Maj på Billund Bibliotekerne

Månedens Bog, Billund B ibliotekerne

Månedens bog:  Herunder kan du se hvilke bøger der er månedens bog i Billund og Vorbasse og i Grindsted og Sdr.Omme

Bibliotekerne i Billund og Vorbasse: ”Sangfugle” af Christy Lefteri

Nisha er en srilankansk kvinde, der bor og arbejder i Cypern. Hun er ansat som barnepige for den enlige kvinde Petra. Nisha er kæreste med Jiannis, selvom hun ifølge sin ansættelseskontrakt ikke må have et forhold til en mand. En dag forsvinder Nisha, og da Petra melder hende savnet, gør politiet det klart, at de ikke har tænkt sig at tage sagen op. Petra og Jiannis er begge overbevist om, at der er sket en forbrydelse, så de går i gang med at bore i sagen. Jo dybere de kommer ned, desto flere skræmmende hemmeligheder opdager de.

”Sangfugle” er en barsk roman, der tager afsæt i de virkelige sager om menneskesmugling og illegal indvandring i Cypern. Den sætter fokus på, hvor lidt menneskeliv betyder, hvis bare man har penge nok.

Christy Lefteri har tidligere skrevet ”Biavleren fra Aleppo”, som blev en international bestseller.

PR-Foto

Bibliotekerne i Magion i Grindsted og i Sdr. Omme – ”Hvor du går, følger jeg” af Lina Nordquist

Omdrejningspunktet i denne nordiske slægtsroman er de to kvinder Kåra og hendes svigermor Bricken. Bricken er gift med Roar, som er barn af Unni. Da Unni tilbage i slutningen af 1800-tallet havde født den uægte Roar, var hun nødt til at flygte fra Nordnorge, for ikke at blive indlagt på en sindssygeanstalt. Under sin flugt mødte hun manden Armod, som rejste videre med hende og sønnen. De tre bosatte sig i det nordligste Sverige, hvor en barsk tilværelse startede og hvor naturen satte dagsordenen.

Kåra er en kvinde med sine egne hemmeligheder og til trods for, at hun er to generationer yngre end Unni var, da hun blev truet med sindssygeanstalt, har Kåra også selv været nødt til at handle hurtigt for ikke at havne et lignende sted.

”Hvor du går, følger jeg” er forfatteren Lina Nordquists debutroman. Hun er medlem af den svenske rigsdag og bor selv i et af de mere øde egne i Sverige.

 

PR-Foto