Skoleelever dystede i Skole OL – atletik på Grindsted Stadion

Foto: René Lind Gammelmark

Af Marianne Thorø

Overalt i Billund kommune er der fuld gang i forberedelserne til årets SkoleOL-finale, der afholdes i Billund i juni.

I dag var flere 4. og 5. klasser fra hele Billund kommune samlet på Grindsted Stadion til en dyst i de discipliner, de skal deltage i SkoleOL-finalen med. Her stod frivillige fra Atletikklubben Heden klar til at guide skoleeleverne og tælle point sammen.

 

En del af hele SkoleOL-konceptet er nemlig, at de lokale foreninger også skal inddrages:

– På den her måde kan vi jo gøre opmærksom på, at der er en atletikklub i Grindsted ligesom foreningerne, der hjælper med de øvrige 7-8 discipliner også kan gøre opmærksomme på sig selv, siger Jan Poulsen fra Atletikklubben Heden.

Og selvom det ikke er “rigtige” atletik-discipliner som længdespring, højdespring og kuglestød, så er det alligevel noget der minder om det:
– Vi har heller ikke tid til de rigtige discipliner, for vi har 790 børn, der skal igennem her og hvis de alle sammen skulle springe længdespring, så bliver vi aldrig færdige, smiler Jan Poulsen.

Han vurderer endnu ikke, at SkoleOl har givet ham flere medlemmer i klubben, men håbet er lysegrønt:

– Nu er vi jo blevet mere og mere kendte, så vi håber da, at det på den lange bane vil kaste flere børne-atleter af sig, siger formanden, der ved selvsyn har konstateret, at der er atletiktalenter rundt om i Grindsted, men han har ikke prikket dem på skulderen:

– Det skal ikke være sådan, at den ene fremhæves frem for den anden, så de må selv komme over til os bagefter, siger Jan Poulsen.

 

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark