Grand Danois Klubben i Danmark holder udstilling bag MAGION

Foto: René Lind Gammelmark

Grand Danois Klubben i Danmark holder den 20. maj klubudstilling med 110 tilmeldte hunde på plænen bag MAGION i Grindsted.

Netavisen Grindsted mødte Maibritt Larsen, der er Grindsted pige. Hun er næstformand og udstillingskoordinator i Grand Danois Klubben i Danmark. Klubben holder klubudstilling på græsarealet bag MAGION i Grindsted den 20. maj 2023.

Foto: René Lind Gammelmark

I weekenden 18-21 er der Euro Dogshow i Messecenter Herning. Det svarer til Europamesterskaberne i Smuk hund – siger Maibritt smilende. Det er for alle hunderacer. Udstillingen går på skift rundt mellem medlemslandende, og sidste gang der var noget lignende i Danmark var i 2010, hvor der var verdensvinderudstilling i Herning. Det har været planlagt de sidste 5 år, hvor vi fik at vide at det skulle holdes i Danmark.

Om lørdagen, den 20. maj holder vi vores egen udstilling med 110 tilmeldte hunde fra hele Europa. Der kommer blandt andet hunde fra Norge, Sverige, Finland, England, Belgien, Frankrig, Italien og Ukraine.  Jeg bor jo i Grindsted så selvfølgelig skulle det holdes her fortæller Maibritt. Det starter kl. 9 og varer til mellem 16 og 17 om eftermiddagen fortæller Maibritt Larsen.

Foto: René Lind Gammelmark

Jeg håber der vil komme mange lokale for at se udstillingen – det er ganske gratis og man må gerne tage hele familien med, også sin hund, når bare man sørger for at den har snor på.

Foto: René Lind Gammelmark

 

Vidste du, at….

  • Grand danois og Great Dane betyder Stor Dansker
  • Racen også kaldes Den Blide Kæmpe
  • Racen findes i 6 godkendte farver? Gul, tigerstribet, blå, sort, harlekin og merle.
  • Nyfødte hvalpe vejer 5-700gram, og de voksne hunde vejer 60-90 kilo
  • Racen kan bruges til sporarbejde, væddeløb, K9-Triathlon og ikke bare flyder på sofaen

Se mere om racen og klubben på www.granddanois-klubben.dk