Årets tradition: Skolepatruljer indtager atter Tivoli og LEGOLAND

Foto: René Lind Gammelmark

Forlystelserne i Tivoli og LEGOLAND bliver de næste fire dage kørt trætte, når 9.000 skolepatruljeelever får deres velfortjente belønning for et års arbejde på landets skoleveje. En tradition, som har været en fast i årtier: en tur i en af forlystelsesparkerne.

 

“Vi er meget glade for, at vi igen i år kan byde skolepatruljerne på en tur i LEGOLAND eller Tivoli.

Det er en meget festlig tradition og noget, som vi ved, eleverne ser frem til. Selvom eleverne selv giver udtryk for, at det vigtigste for dem er at kunne passe på deres kammerater i trafikken, så ved vi også, at turen i Tivoli eller LEGOLAND betyder meget. Derfor er det også rigtig dejligt, at vi igen i år kan give skolepatruljerne en sjov dag sammen som tak for deres indsats på skolevejene,” siger Karina Petersen, vicedirektør fra Rådet fra Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

 

Hos LB Forsikring, som støtter skolepatruljerne økonomisk, er man også rigtig tilfreds med, at skolepatruljerne igen i år hyldes med en gratis tur i en af de store forlystelsesparker.

“Skolepatruljerne er essensen af seje unge. De står op hver morgen og står i regn, kulde og blæst for at hjælpe deres mindre skolekammerater sikkert i skole. Sådan en tur i Tivoli eller LEGOLAND med fri adgang til alle forlystelser er meget velfortjent. Jeg håber, at de flere end 9.000 skolepatruljer, der har meldt deres ankomst i en af parkerne, får verdens bedste dage,” siger Mikkel Klausen, chef for uddelinger i LB Forsikring.

 

Skolepatruljer er vigtige

Eleverne arbejder frivilligt og ulønnet som skolepatruljer. Noget af det bedste ved arbejdet er muligheden for at kunne hjælpe andre. Det fortæller eleverne selv i en undersøgelse foretaget af Rådet for Sikker Trafik i 2023.

 

Tæt på 100 procent af de danske bilister bakker op om skolepatruljerne. Vi ved også, at skolepatruljerne har en positiv effekt på bilisternes adfærd. 77 procent af de bilister, som kommer til at køre for stærkt på en skolevej, sætter altid farten ned, når de møder en skolepatrulje.

 

Om skolepatruljerne:

  • Der er omkring 20.000 elever i landets skolepatruljer.
  • Det er typisk elever fra 6.-7. klasse, der er med i patruljerne.
  • Jobbet er frivilligt og ulønnet.
  • Skolepatruljerne har bestået siden 1949.

 

Oversigtskort med Danmarks skolepatruljer

I oversigtskortet over Danmarks skolepatruljer kan du se hvilke skoler, som i dit område har en skolepatrulje.