Landets bedste dyster i weekenden i Gyttegård Golf Klub

landets bedsteFra venstre: Morten Lykkegaard, Rasmus Højgaard, Jørgen Jørgensen - PR-Foto: Gyttegård Golf Klub

En af Danmarks stærkest besatte golfturneringer løber af stablen her i weekenden – Hovborg Kro OPEN – Dormy Elite Tour I Herrer. Og det ser ud til at turneringen bliver afviklet i strålende vejr på banen i Gyttegård.

 

Hovborg Kro OPEN blev i 2022 vundet af Morten Lykkegaard, Gyttegård Golf Klub

Det var anden gang at Morten Lykkegaard hev sejren hjem, sidste gang var i 2015. Mon han kan gentage succesen og løfte trofæet endnu engang?

Turneringsleder Hardy Sørensen, DGU glæder sig over den høje standard, som turneringen efterhånden har. ”Det gør det meget attraktiv at deltage, og vi ser spillere fra klubber fra hele landet over de to dage som turneringen afvikles over. Glædeligt er det også, at der er mange gengangere i det stærke felt”

Klubben har gjort brug af 5 wildcards til lokale spillere som får chancen for at dyste i et meget stærkt felt. Ellers har samtlige deltagere et +hcp, hvilket betyder at de normalt skal spille banen lavere en banens par, så der er store forventninger til lave scores i weekenden.

 

Turnering startede i 1994

I 1994 startede denne turnering med Agrometer, Grindsted som sponsor og senere har Boysen Tryk, Grindsted ved Flemming Boisen og Schweitzer Graphic sponsoreret turneringen, indtil Hovborg Kro ved Jøren Jørgensen fra 2004 og indtil nu har været en meget fin sponsor. Det betyder, at Hovborg Kro har været sponsor 20 gange nu.

 

Igennem årene har mange kendte golfspillere vundet turneringen.

Klubbens egen spiller Claus Mølholm vandt de første 2 gange, hvorefter den senere professionelle spiller Søren Hansen vandt i 1996. Senere er Anders S. Hansen, Juelsminde, Jeppe Huldahl, Holstebro og Morten Ørum, Silkeborg blandt vinderne.

I de senere år har klubbens egne spillere vundet turneringen flere gange. Nicolaj Højgaard (2016) og Rasmus Højgaard (2017) og sidste år altså Morten Lykkegaard. Sidste år var Ramus Højgaard til stede på finaledagen for at støtte de lokale spillere, og assistere ved præmieoverrækkelsen.

At være vært for et event i den størrelse kræver store forberedelser fra Greenkeeper teamet, som pt knokler i alle døgnets timer for at kunne stille med så præsentabel en bane, som muligt. Det er netop til turneringer som denne at Greenkeeper teamet kan vise hvor flot banen kan sættes op.

I weekenden er der altså mulighed for at komme ud og opleve nogle af Danmarks bedste golfspillere og hvem ved måske kommende verdensstjerner på den flotte bane i Gyttegård. Alle er velkomne forbi, og i caféen kan der købes mad og drikke.