Nyt sølv til Siv

Siv Bertelsen til Sdr.Omme Løbet 2022 - Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Nyt sølv til Siv – løb årsbedste på 800 meter

Grindsted-løberen Siv Bertelsen, 16, fortsatte sin lange vej tilbage mod topformen fra jubelsæsonen i fjor ved weekendens Herning Games.

I fjor lod hun sig hylde med check i overstørrelse på podiet som vinder af det store stævnes hoved begivenhed, opkaldt efter den arrangerende klubs æresmedlem, EM-guldvinder, tidligere mangeårige danske IOC-medlem og chef for den danske flyvevåben, Niels Holst-Sørensen. Nu mod slutningen af et mellemår på efterskole lagde hun klogt langt mere forsigtigt ud og måtte nøjes med en sølvmedalje hos de 16-17 årige piger og en samlet fjerdeplads.

Dog var der en opmuntring, for tiden 2.21,03 min. var ny årsbedste. Til gengæld var tiden tre sekunder langsommere end Sivs vindertid fra i fjor og hele syv sekunder langsommere end hendes personligt bedste, så der skal nu et mindre mirakel til, hvis hun skal nå sit mål fra i fjor om deltagelse ved sommerens ungdoms-OL i Slovenien, da hun kun har en måned tilbage til at opfylde kvalifikationskravet skriver AK Heden i en pressemeddelelse.

Med den sene sæsonstart på mellemdistancerne lægger Siv nu fokus på hurtige intervaller, men møder i morgen aften op som forsvarende mester hos kvinderne på 5 km i Sdr. Omme Løbet. Målet er at genvinde, men hvis det lykkes, bliver det med sikkerhed i en langsommere tid end i fjor. For dels har hun aldrig løbet de 5 km hurtigere end de 18.06 min. fra Sdr. Omme Løbet i fjor, dels er hun altså stadig et pænt stykke fra topformen, og især kommer hun direkte fra knaldhård intervaltræning med U20-landsholdsløberne i Kolding.