Tamilerne markede Mullivaikkal Massakren

Foto: Privatfoto

I dag er det 14 år siden, at vi mistede de uskyldige mennesker under Mullivaikkaal massakren i 2009.

Tamilerne var søndag den 14. maj 2023, samlet i Grindsted Kirke for at mindes ofrene som de mistede under Mullivaikkal Massakren, som Tamilerne har gjort til en tradition, at gøre hvert år op til den.18. maj. 

Alle de uskyldige, der kæmpede til det sidste for vores hjemland, Tamil Eelam på Sri Lanka og vores frihed, blev ofrene vi mindes i dag. 18. maj 2009, præcis 13 år siden i dag, er dagen, hvor krigen blev erklæret slut. Dette er en dag, som vi aldrig vil glemme, og altid vil være et minde mærke i alle vores hjerter.

Selvom krigen nåede sin ende, så er smerterne krigen medførte og de utallige uskyldige menneskers tab og ofring for vort hjemland, ej forglemt.

Tamilere har været ofre overfor alverdens grusomme handlinger, som ingen andre

end os kan forestille sig. 146.000 mennesker blev forsvundet, 70.000 mennesker døde, flere mænd og kvinder blev mishandlet, og små børn, som aldrig nåede at se hvad fremtiden havde i vente for dem, blev udsat for det mest brutale og endte med at blev ofre. Alene af den grund, at de var tamiler.

Vi tamilere er helt almindelige mennesker, som alle andre, og lever for at beskytte vores familier og sørge for vores børn får et godt og sundt liv. Vi ønskede bare at føle os trygge i vort eget land, men det var åbenbart for meget at spørge om. Det er på ingen måde retfærdigt hvad, der skete mod os tamiliere, det er noget vi aldrig vil glemme. Vi er alle fyldt med de hjerteskærende minder, og de uretfærdige katastrofer, der ramte Tamil Eelam den 18. maj 2009. Det er noget vi aldrig vil glemme, og vi foreviget vil bære med os. 

Man kan på ingen måde løse konflikter med krig. Det gør kun problemerne større. Hvorfor er det at fred, er noget som skal ses som et ideal? Hvorfor er det ikke, at vi kan udrette det? Vi tamilere ønsker bare, at kunne få retfærdigheden og freden, som vi efterspurgte fra start.  Vi ønsker ikke meget: et frit land, et sikkert land, et selvstændigt land, og retfærdighed for vores folk, der har mistet deres liv i alt dette.

Vi må ikke acceptere at blive behandlet uretfærdigt, hvorhenne det end så er. Der bliver vi nød til at råbe højt Det er noget vi er nødt til at bringe frem i lyset, på lige fod med at vi skal bringe den Sri lankanske regering frem i søgelyset. I mange år har tamilere verden over kæmpet for at få verden og overmagterne til at erkende, at det, der skete på Sri Lanka i 2009, var et folkedrab og ikke en borgerkrig. Det var et forsøg på at udslette tamiliere, og det vil på ingen jord være okay!

Efter den uretfærdige behandling vi har fået, ønsker vi, at verdens regeringer åbner øjnene og ser nærmere på, hvad der skete i 2009, og forstår, at vi i så mange år har kæmpet for et retfærdigt svar for vores brødre og søstre, der blev taget fra os, og som vi stadig ikke ved, hvad der er sket med dem den dag i dag. 

Sidst men ikke mindst, ønsker vi vores land Tamil Eelam tilbage. Så os Tamilere kan leve i fred, og blive behandlet som retfærdigt, som rigtige mennesker. Vi ønsker, at kunne komme tilbage til vort fædreland, uden at skulle frygte den Sri Lankanske regering. Vi er på lige fod med alle andre. Lige siden Singaleserne overtog regering og kontrol over landet, har tamilere ikke kun mistet deres frihed, men også deres basale menneskerettigheder, og retten til at kunne have en mening og ytre sig. Det skal der laves om på. Vi ønsker bare fred og retfærdighed. Det har alle vel ret til skriver Anunitha Kalaithasan fra DTSU i Grindsted og omegn i en pressemeddelelse.

Foto: Privatfoto

Foto: Privatfoto

Foto: Privatfoto

Foto: Privatfoto

Foto: Privatfoto

Foto: Privatfoto

Foto: Privatfoto

Foto: Privatfoto

Efter den mindeværdige gudstjeneste, blev der serveret en slags risgrød kaldet “Congee”.  Congee er noget, tamilerne I Mullivaikkal spiste den sidste stykke tid under krigen, da der var intet andet føde under daværende omstændigheder. Det var en fantastisk oplevelse at dele det med de deltagende og mindes vores helte på denne måde som afslutning på dagen.

Foto: Privatfoto