25 meter over jorden: I dag åbnede Skandinaviens højeste fritfalds-rutsjetårn i WOW PARK Billund

Åbningen af Giganten i WOW PARK 17.05.2023 - FOto: Jens Hartmann

450 forventningsfulde midtjyske skolebørn var i dag de allerførste til at prøvekøre årets hæsblæsende nyhed GIGANTEN i WOW PARK i Billund. Med sine 25 meter og i alt tre rutsjebaner er GIGANTEN Skandinaviens højeste fritfalds-rutsjetårn, og at dømme ud fra de hvin og grin, der fulgte i halen af de modige ‘rutsjere’, så er der tale om et vaskeægte mavesus af en forlystelse. 

Det seneste år har teamet i WOW PARK arbejdet med både idé og udvikling af GIGANTEN, som nu tårner op som et uundgåeligt blikfang for parkens gæster. I dag lød startskuddet for de allerførste, modige gæster, da det 25 meter høje rutsjetårn officielt åbnede, og cirka 450 børn fra forskellige skoler i Midtjylland stod først i køen til at få sig en rutsjeoplevelse udover det sædvanlige:  

– Vores absolut bedste rettesnor i forhold til om vi har ramt plet, det er børnenes ansigtsudtryk og ikke mindst hvin. Og vi vil bare sige, at GIGANTEN her på præmieredagen virkelig lever op til vores forventninger. Vi har haft en fornemmelse af, at denne nyhed var lige præcis det, vi manglede i WOW PARK, og at et fritfalds-rutsjetårn ville få selv de modigste til at skælve en smule. I dag kan vi konkludere, at det lige præcis tilfører parken det adrenalinrush, som vi var ude efter, når både de lidt ældre børn og voksne kommer susende ned fra højeste rutsjebane, fortæller de to brødre Aage og Jacob Hindhede, der sammen er medstiftere af i WOW PARK. 
 

Samler på tværs af alder 

GIGANTEN består af i alt tre rutsjebaner i forskellig intensitet fordelt på 110 trappetrin i højden. Øverst finder gæsterne LYNET, men inden da kan man desuden dreje af og hoppe i den knap så vilde SPIRALEN og SKOVRACEREN. Rutsjetårnet er uden nogen form for motor, og det er gæsternes kropsvægt, der definerer, hvor hurtig en tur, de får i den nye forlystelse. Særligt én ting glæder Jacob Hindhede ved dagens åbning:
 

–  Det er virkelig ekstraordinært at kunne samle så mange forskellige aldersgrupper omkring én forlystelse og så endda én uden motor eller andet digital lir. Når jeg observerer området, så er det meget tydeligt, at der foregår en masse interaktion og små lege på tværs af aldersgrupper omkring forlystelsen. Og ikke mindst en hel del overvejelser om, hvor højt man egentlig tør rutsje fra, siger han. 
 

GIGANTEN vil være åben hele sæsonen og ikke mindst ændre karakter med årstiden, grundet de mange blomster og planter der pryder rutsjetårnet skriver WOW Park i en pressemeddelelse.


Fakta om GIGANTEN
 

  • GIGANTEN åbnet i WOW PARK Billund
  • Fritfalds-rutsjetårnet er 25 meter højt og består af i alt 130 meters rutsjebane fordelt på LYNET, SPIRALEN OG SKOVRACEREN.
  • Aldersgrænsen på LYNET er fra 7 år.
  • SPIRALEN og SKOVRACEREN kan børn prøve alene fra 6 år og fra 4-6 år ifølge med en voksen.
  • Tårnet er prydet med mere end 25 tons plantekasser og over 350 blomster og planter, så det falder ind i både områdets udseende og biodiversitet.
  • Designer Søren Vester har hjulpet med at skabe GIGANTENS visuelle udtryk.