27 lokale klasser er inviteret til Skole OL-finalen i Børnenes Hovedstad

PR-Foto: Billund Kommune

Når Skole OL-finalen om ikke så længe bliver holdt i Børnenes Hovedstad, er 27 lokale klasser inviteret. De har alle kvalificeret sig ved et af lokalstævnerne i Billund Kommune. Nu kan eleverne lige nå at træne det sidste, inden de skal møde klasser fra resten af landet til finalen den 13.-16. juni.

De seneste uger er der rundt i kommunen blevet dystet i både bueskydning, orienteringsløb, dans, bowling, atletik, cricket, roning og triatlon. Eleverne har kæmpet i fællesskab, heppet og hjulpet hinanden, og nu er vinderklasserne i alle discipliner fundet.

I alt har over 100 klasser deltaget i lokalstævnerne, og til det største lokalstævne var over 800 elever tilmeldt.

De klasser fra Billund Kommune, der er inviteret til Skole OL-finalen, er:

  • Orienteringsløb: 4.A og 4.B fra ISB, 5.A fra ISB, 7.B fra ISB
  • Roning: 6.B fra Sdr. Omme Skole, 7.C fra Grindsted Vestre Skole, 8.A fra Sdr. Omme Skole, 8.C fra Lynghedeskolen
  • Dans: 4.A fra Sdr. Omme Skole, 5.A fra Vorbasse Skole
  • Bowling: 4.A fra Vorbasse Skole
  • Atletik: 5.C fra Billundskolen, 7.A fra ISB
  • Cricket: 5.A og 5.B fra ISB, 6.A fra ISB, 6.C fra Billundskolen
  • Triatlon: 7. årgang fra Billundskolen, 8.B fra Billundskolen, 8.A fra ISB, 8.A fra Grindsted Privatskole
  • Bueskydning: 5.A fra Grindsted Privatskole, 5.A fra Grindsted Vestre Skole, 5.A fra Sdr. Omme Skole, 6.A og 6.B fra Grindsted Vestre Skole, 6.A fra Sdr. Omme Skole

Lokale foreninger har stået for lokalstævnerne

Lokalstævnerne har ikke kun givet eleverne mulighed for at kvalificere sig til den store Skole OL-finale i Børnenes Hovedstad. Stævnerne har også givet eleverne et indblik i nogle af de sportsgrene, man kan gå til i kommunen.

Det er f.eks. de lokale foreninger Atletikklubben Heden og Hinnum Hut Bueskytteklub, der har stået for lokalstævnerne i atletik og bueskydning. Selvom disciplinerne ikke nødvendigvis er de helt samme, som hvis man gik til sporten til daglig, har eleverne alligevel haft mulighed for at få et indblik i nye sportsmuligheder.

Noget at kæmpe for

Når de lokale klasser til juni skal møde klasser fra resten af landet, kæmper klassen i fællesskab for at vinde i disciplinerne. Det gælder altså ikke om, at man som enkeltperson er den bedste, men at man hjælper sin klasse til sejr. Derfor handler flere discipliner om samarbejde og i nogle discipliner giver det også point, hvis man er god til at heppe på sine klassekammerater.

Det er dog ikke kun æren ved at vinde, som klasserne skal kæmpe om i fællesskab. De dygtigste klasser på hver årgang vinder nemlig både medaljer og en pokal. Pokaler og medaljer til vinderne på de forskellige årgange er allerede landet i Billund Kommune. Hvis man har lyst til at se, hvad børnene bl.a. kæmper om til juni, kan man derfor se pokaler og medaljer udstillet i svingdøren på rådhuset skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.