Middelhavstapas hos City Restaurant

Foto: René Lind Gammelmark

Af Carsten Sander Christensen

Fredag den 2. juni holder Grindsted Handel igen Open By Night i Grindsted Midtby.

Går man derfor en tur rundt i byen fredag middag eller eftermiddag og får man lyst til et koldt glas hvidvin og en lille Middelhavstapas anretning, så skal man besøge City Restaurant i Nørregade 9 mellem klokken 11 og 16.

Den lille anretning er inspireret af madtraditioner fra hele Middelhavsområdet. Arabisk fladbrød (khubz), falafel fra Egypten, Chorizo-pølse fra Spanien, tabbouleh og hummus fra Syrien og Fattoush og Baba Ganoush fra Libanon er nogle af de småretter man kan få sin tapas tallerken.

Mange af råvarerne er vegetariske som kikærter, auberginer, bulgur og forskellige krydderier.

Men nu er det ikke kun en lille tapas anretning, det er også et bevis på den ændring dansk madkultur har gennemgået i de sidste tre årtier.

Middelhavsmad lige fra pizza til Baba Ganoush er et bevis på, at da danskerne rejste på charterrejser i slutningen af 1960erne, ja så tog man ferietraditionerne med hjem og den fremmedartede mad blev en del af dansk madkultur. Så det er faktisk et stykke madkultur Oday i City Restaurant servere fredag i Grindsted.