Bárður Jákupsson / Fernisering fredag den 2. juni på Galleri SAM

Bárður Jákupsson - PR-Foto

Bárður Jákupsson / Fernisering fredag den 2. juni kl. 15-18 på Galleri Sam i Billund

Bárður Jákupsson “runder et hjørne” senere i år – det fejrer vi med en separatudstilling med mange af kunstnerens nyeste værker, maleri på lærred, akvarel og litografi. Udstillingen åbner den 2. juni med fernisering klokken 15-18. Bárður Jákupsson vil være til stede ved ferniseringen. Alle er velkomne skriver galleriet i en pressemeddelelse.

 

Bárður Jákupsson (f. 1943 i Tórshavn, Færøerne).
 

Billedkunstner, forfatter, kunstformidler og tidligere direktør på Listasavn, Færøernes Kunstmuseum. Bárður er uddannet på Hjørring Seminarium og Kunstakademiet, København.

Bárður Jákupsson har været leder af Færøernes Kunsthal, senere Færøernes Kunstmuseum (1978-2003). Bárður har endvidere udgivet en række bøger om færøsk kunst og kunsthistorie. Med sin begejstring, store viden og enorme flid har Bárður Jákupsson i over en menneskealder præget færøsk kunstliv i en sådan grad, at titlen som Mister Faroese Art må være på sin plads.

Bárður er kendt for sine vertikale landskabsmalerier. Det vertikale landskabs farver har ofte et gennemsigtigt, transparent præg, ligesom de også optræder som rene farvetåger. Bárður forvandler den færøske natur med dens regn og dis, de talrige bække og fosser, og brændingens konstante byger ind over kysten til en ny virkelighed, hvor de transparente farvers præg af glasmosaikker og de overjordiske farvetåger afslører landskabets karakter af indre syner.

Bárður Jákupsson er repræsenteret på kunstmuseer samt i mange private og offentlige samlinger i en række lande. 
 
 
 
Efter ferniseringen er udstillingen åben fredag, lørdag, søndag klokken 13-17 til den 2. juli. Samt efter aftale

Olie på lærred – 60×80 cm – Bárður Jákupsson – PR-Foto

Olie på lærred – 110×70 cm – Bárður Jákupsson – PR-Foto

Olie på lærred – 100×85 cm – Bárður Jákupsson – PR-Foto

Olie på lærred – 40×50 cm – Bárður Jákupsson – PR-Foto

Olie på lærred – 50×50 cm – Bárður Jákupsson – PR-Foto