Bjarne Olesen fejrer 35-år hos Leif’s Dækservice

Bjarne Olesen - Foto: René Lind Gammelmark

Bjarne Olesen fejrer 35-år hos Leif’s Dækservice – det sker fredag den 9. juni med fadøl og pølser ved Leif’s Dækservice i Billund, og alle er velkomne.

Det er ikke hver dag man kan fejre 35-års jubilæum, men det kan Bjarne Olesen fra Billund.

Bjarnes far Leif startede i 1971 i dækbranchen  og i 1977 blev han og konen Margit selvstændige med dækfirma. Dermed blev Leif’s Dækservice en realitet.

Bjarne  der lige er blevet 59 år er uddannet bygningsnedker hos Ejner Olesen i Grindsted. Da han var udlært arbejdede han forskellige steder og endte med at tage til Norge, for det var der jo så mange unge der gjorde dengang. Da eventyret i Norge stoppede, skulle Bjarne tilbage til Danmark. Han vidste ikke lige hvad han så skulle tage sig til, indtil hans far i 1988 fortalte at han godt kunne bruge en mand på dækværkstedet i 14 dage – og de 14 dage er nu blevet til 35 år.

 

I 1988 var det kun dæk der var på programmet 

Til at starte med var det kun dæk, men det udviklede sig med tiden fik vi ansat nogle dygtige mekanikere. Hvis man gerne vil have nogle dygtige mekanikere, så skal de have lov til at lave andet end at skifte dæk. De skal også uddanne sig løbende, for på den måde  kan man beholde sine dygtige medarbejdere – hvilket er meget vigtigt.

 

Startede i Billund i Lejede lokaler

Vi startede i lejede lokaler i Billund, fra 1990 på Systemvej og derefter på Granvej.

 

I 1994 startede vi med at tilbyde udskiftning af støddæmpere, reparere bremser og styretøj

Det startede jo med at vi begyndte at skifte olie på bilerne – Bjarne vidste på det tidspunkt ikke noget om motorer og oliefiltre. Dengang kunne man komme til og man kunne se hvor oliefiltrene sidder.

I 1996 byggede vi værkstedet på Hedegårdsvej hvor vi nu har til huse, men i 2007 måtte vi bygge til – for vi havde for lidt plads. Nu har vi lejet en hal til dækhotel

 

Grindsted blev solgt fra

Grindsted blev solgt fra til Ovethi hvor Bjarnes bror John er ansat.  Bjarne og John ejer sammen Leif’s Dækservice i Billund, På værkstedet i Billund er der ansat 4 mekanikersvende og en lærling.  Bjarne står for planlægning og hjælper til når det er nødvendigt.  Bjarnes kone Marianne arbejder sammen med Johns kone Kirsten på kontoret i Billund.

 

Laver næsten alt på værkstedet i Billund

På værkstedet i Billund laver mekanikerne næsten alle former mekanikerarbejde, dog ikke skader, for dem sender vi videre ud af huset fortæller Bjarne.

Vi laver serviceeftersyn med fabriksgaranti, skift af batteri, olieskift, aircondition service, reparation og udskiftning af forruder. Udskiftning af tandrem, klargøring samt syn af bil. Skift af udstødning, støddæmpere og fjedre. Vi reparerer og laver service på bremser. 4-hjulsudmåling og sporing. Dækreparation, afbalancering, salg af alufælge, dæk til personbiler, varevogne, motorcykler og 4-hjulstrækkere.

 

Dækhotel med 1400 sæt dæk

På dækhotellet har vi 1400 sæt dæk til at stå – og pladsen er blevet for trang her, og derfor har vi netop taget et nyt dækhotel i brug, hvor vi har indført teknologi, der gør vi ikke skal slæbe på dækkene, der er en maskine der kører dækkene på plads.

 

Om ti år går jeg hjemme hos Marianne

Hvor er du om ti år Bjarne:     “Om ti år går jeg hjemme hos Marianne”, tænker stadig vi har Leif’s Dækservice. Jeg kan godt se mig selv have ganske få timer hver dag, og så have personale til at passe firmaet resten af tiden. Vi har nogle rigtig dygtige medarbejdere, der sagtens kan styre det.

 

Næste fredag fadøl og grillpølser den 9. juni 2023 fra kl. 13 til 17  til alle der har lyst til at kigge forbi her på Hedegårdsvej 1 i Billund.

Bjarne Olesen – Foto: René Lind Gammelmark