H.K.H. Kronprinsen besøger Skole OL-finalen i Børnenes Hovedstad

H.K.H. Kronprins Frederik - Foto: Henrik Petit for Skole OL

Der er indmarch, olympisk ild og medaljer på spil for tusindvis af børn, når H.K.H. Kronprinsen holder en peptalk og får en smagsprøve på flere af de børneolympiske sportsgrene til Skole OL-finalen i Børnenes Hovedstad, Billund den 14. juni.

OL-traditionerne bevares, når Skole OL afholder sin spektakulære finale for tusindvis af skoleelever i Billund den 13.-16. juni 2023.

Kronprinsen besøger finalen og giver en peptalk til de mange børn, vises rundt på den skoleolympiske festivalplads og får mulighed for at prøve både bueskydning og cricket. Kronprinsen kommer også forbi Skole OL’s frivilliglounge og side-eventområdet, hvor han hilser på eleverne fra Den Forberedende Grunduddannelse (FGU), som i et samskabelsesforløb har givet nyt liv til gamle Skole OL-bannere og andet.

”Jeg er meget glad og enormt beæret over, at H.K.H. Kronprins Frederik besøger Skole OL-finalen her i Billund. Han er jo et nationalt fyrtårn for idræt og bevægelse, og derfor har det en kæmpe betydning for børnene, for mig og for Billund Kommune,” siger Stephanie Storbank (V), borgmester i Billund Kommune.

 

For 0. – 8. klasse

Skole OL er Danmarks officielle olympiske lege for skoleelever fra 0.-8. klasse og en appetitvækker på dansk idrætsforeningsliv. Formålet er at skabe bevægelsesglæde, danne fællesskaber og motivere børnene til et aktivt liv – både i og uden for skolen – og dermed øge trivslen for børn og unge.

Gennem Skole OL møder børnene en bred vifte af forskellige sportsgrene til lokalstævner i hele landet, som udmunder i finalen for de kvalificerede klasser. Alle sportsgrene formidles på en sjov og anderledes måde med udgangspunkt i de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay. I dette skoleår er der afholdt 119 stævner med over 41.000 deltagende elever, 1500 klasser og 350 skoler fordelt på 80 kommuner.

 

Glæder sig over besøget

Projektleder ved Skole OL-organisationen, Janni Thrane, glæder sig også over kronprinsens besøg:

“Vi er utroligt stolte og taknemmelige over kronprinsens opbakning til Skole OL. Vi ved, hvor meget idræt og sport betyder for kronprinsen, og han har flere gange tidligere besøgt vores lokale stævne i atletik på Østerbro. I år er det første gang, at han besøger vores store finale.”

Udover kronprinsen vil også Skole OL’s syv ambassadører, som består af flere EM- og VM-medaljevindere indenfor forskellige discipliner, deltage på udvalgte dage.

Billund Kommunes værtskab for Skole OL-finalen støttes af Ole Kirk’s Fond. Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF) står bag Skole OL, som også støttes af Nordea-fonden, TrygFonden ligesom der er samarbejde med flere virksomheder, bl.a. Salling Group (repræsenteret ved Bilka).