NNF Seniorklub Billund var en tur i Folketinget

Privatfoto

Onsdag den 24. maj tog 28 medlemmer fra NNF Seniorklub Billund plads i bussen fra Ansager Turist, og begyndte præcist kl. 7.30 deres tur fra parkeringpladsen ved Lidl i Grindsted til Folketinget.

Man blev modtaget af en veloplagt næstformand, Erik Andersen fra Vandel som tjekkede at alle var mødt. Så gik det mod Hovedstaden, hvor folketinget godt kunne gøre sig klar til invasion fra det vestjyske, og derefter til Amager for at se Bjarke Ingels meget omtalte forbrændingsanlæg, som jo også bruges som skibakke.

Først var der et stop i Vorbasse, Hvor formand Levin Kielsgaard og frue stod på med håndsmurte rundstykker.

 

Gert kørte bussen

Derfra gik det mod djævleøen, godt kørt af vores chauffør Gert, som var i topform, både kørselsmæssigt, og også med god besked om hvad vi kørte forbi.

Efter et summemøde i bussen blev man enige om at holde rast på den sidste rasteplads før Storebælt, og her blev rundstykker og kaffe nydt, så det var en fryd.

Så tilbage i sporet mod København, godt underholdt af Erik fra Vandel med sjove anekdoter, og Gert chauffør med tips og gode historier om Sjællændere og andet godtfolk. Så humøret var helt i top da vi præcis efter programmet blev afleveret ved Christiansborg, for at underkaste os de stramme sikkerhedsregler, ligesom i vor egen Billund Airport, blot var der ingen afdeling med toldfrie varer.

 

Snapstinget

Men så var der Snapstinget, hvor vi nød en lækker frokost, og her sluttede en af vore egne folketingsmedlemmer Kriss Jensen Skriver sig til os.

Efter frokosten var vel overstået, blev vi ledt ind i socialdemokratiets grupperum, som ifølge Kriss Skriver stadig var det samme rum som de har haft altid, der er kun et parti mere som stadig har det samme grupperum, nemlig Venstre og der har vi jo vores andet lokale medlem Anni Mathisen. Stort at vort område kan mønstre hele 2 medlemmer.

I grupperummet berettede Kriss Skriver om livet på Christiansborg, som jo er en helt anden  verden end vores. Han fortalte om malerierne som hang overalt på væggene i rummet. Så var der spørgetid og lysten til at vide var stor.

 

Malerier

Derefter gik turen til malerierne af folketingets formænd, som jo selv måtte vælge kunstneren, ligesom statsministrene også måtte. Det var da igen en glæde at se at en lokal mand herfra, nemlig ”Posten fra Vorbasse” havde nydt denne ære.

Vi så også malerierne af landets Statsministre – det er en imponerende række at se og alle har gjort for landet hvad de kunne.

Så tog Kriss Skriver os med til Møde i salen, og fortalte os samtidig om det system som altid orienterede tingets medlemmer om der var møde eller afstemning. Så gik det i salen hvor vi så hørte Morten Messersmidt tale om folkemøde. Det var stort

Så gik det tilbage til folketingstrappen ”sejrstrappen” hvor hele holdet blev foreviget Med Kriss Jensen Skriver, og vi sagde tak for en dejlig dag på ”Borgen”.

 

Rottehullet

Så skulle vi på Amager, og her kom vor næstformand i centrum, da han som indfødt Københavner, delte anekdoter ud om alt det vi kørte forbi – selv Amagergade fra ”huset” men vi så ingen Meyer eller Rottehul.

Så var det blevet kaffetid med hjemmebagt formandindekage, og det fik vi på Amager ved forbrændingsanlægget, hvorefter den kæmpestore bygning blev udforsket. Øverst oppe var der en formidabel udsigt over by og land. Der var både trapper og elevator, og nogle af de friske gik hele vejen ned.

Så vendte vi næsen mod vort dejlige hjemegn, men først havde Ansager Turist sørget for håndmadder som vi nød ved Ringsted. Vel hjemme igen var klokken nået 21.30 en lang dejlig dag var slut.

Deltagerne siger Tak til Bestyrelsen for det store arbejde i har lagt for os. Også tak til Ansager Turist for en god tur skriver NNF Seniorklub Billund i en pressemeddelelse.