Flot tilslutning til fernisering på Galleri SAM fredag eftermiddag

Bárður Jákupsson - Foto: René Lind Gammelmark

Fredag eftermiddag havde Galleri SAM på Grenevej ved Billund fernisering på udstillingen af den Færøske maler Bárður Jákupsson.

Ferniseringen foregik fra kl. 15 til 18 på Galleri SAM.

Det er normalt ikke en fredag eftermiddag Galleri SAM holder fernisering, med Bárður Jákupsson skulle et andet sted lørdag, så det blev fredag denne gang. Der var mødt rigtig mange op til ferniseringen hvilket Karin Pedersen var meget godt tilfreds med.  Galleri SAM udstiller nordiske malere.

Bárður Jákupsson der er født i 1943 i Tórshavn på Færøerne startede allerede som barn med at male. Han har malet motivet på 80 frimærker.

Han har udstillet mange forskellige steder i Danmark, og det er anden gang han udstiller på Galleri SAM.

 

Har flere forskellige uddannelser

Han har arbejdet med forskellige ting i sin tid. Han er udlært lærer fra seminariet i Hjørring, og har taget uddannelse på Kunstakademiet i København.

I perioden 1978-2003 var han leder af Færøernes Kunsthal – senere Færøernes Kunstmuseum. Han har udgivet en række bøger om færøsk kunst og kunsthistorie.

De sidste mange år har maleriet været fuldtidsbeskæftigelse. Han er meget inspireret af Færørenes natur – det er udgangspunktet i alle hans malerier. Det er mere eller mindre abstrakte malerier, men nogen af malerierne kan man også tydeligt se landskabet.  Det er meget med farver, former og linjer, rytme og klang, ligesom en slags musik siger Bárður Jákupsson. 

Læs mere om Galleri SAM og åbningstider på deres hjemmeside

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse