Lokal forfatter har skrevet ny bog, der skal lære børn, at man er god nok som man er

Forfatter af "HekseMatisen" er Jane Stig - bosat i Billund. - PR-Foto

Af Marianne Thorø

Det bliver et hit!

De rosende ord kommer fra medindehaver af Bog & Idé, Lene Haun, der ikke tøvede et sekund, da den lokale forfatter Jane Stig en dag kom ind i boghandlen på Butikstorvet og spurgte om butikken ville sælge hendes nye bog.

– Jamen, jeg blev fanget af ideen med det samme, hun kom ind og sagde hun havde skrevet en børnebog. Så sagde jeg bare “YES!” for vi møder jo mange, der kommer ind med krimier og biografier og sådan noget, og så kommer der endelig én med en børnebog. Og så synes jeg også budskabet er fantastisk, lyder det fra Lene Haun.

 

Handler om hjælpsom heks

Kort fortalt handler bogen om en god og hjælpsom heks, som hjælper sine allerbedste venner, dyrene i Trylleskoven, gennem ni selvstændige historier i bogen, hvor hver historie har et dyr som omdrejningspunkt.

– Budskabet i bogen at man skal være mere sig selv, for det bliver sværere og sværere i den verden vi lever i. Med alt dét vi bliver eksponeret for: andres liv og hvad andre får lov til og hvad de kan vise frem på de sociale medier. Så budskabet er vigtigt at få ud til børn: at man er god nok som man er – uanset hvem man er, hvordan man ser ud og hvor man kommer fra, siger Jane Stig.

 

Resultat af lang tids anstrengelser

For Jane Stig er udgivelsen og salget af HekseMatisen resultaterne af lang tids anstrengelser. Efter 15 afslag fra forlag om at udgive bogen, tog hun sagen i egne hænder og grundlagde sit eget forlag og fik bogen trykt – i et solidt samarbejde med en række freelancere, der har budt ind på hver deres felt.

Bogen kan læses højt for børn fra 6 år og op, og når man er blevet lidt ældre, kan man selv læse den.

 

Arrangement hos Bog & Idé i Billund på fredag

Fredag kl. 16 læser Jane Stig selv op fra bogen i Bog & Ide i Billund og her vil der også være en tegnekonkurrence for børn, hvor et eksemplar af bogen sættes på højkant.