Jonas Valentin Nissen fejrer den 16. juni 2023 25-års jubilæum i LEGO Koncernen

Jonas Valentin NissenJonas Valentin Nissen - PR-Foto: LEGO

Jonas Valentin Nissen, Børkop, fejrer fredag, 16. juni 2023, 25-års jubilæum i LEGO Koncernen.

Jonas blev i 1998 ansat som plastmagerlærling i termoformafdelingen, også kaldet bearbejdningen. Jonas fik hurtigt opbygget stærke kompetencer inden for plastarbejde. Han blev også allerede i sin læretid introduceret til sprøjtestøbning og materialetest, som senere kom til at fylde en stor del af Jonas’ arbejdsliv.

 

Kort tid efter færdiggørelsen af sin uddannelse avancerede Jonas hurtigt til et job som produktionstekniker, med den primære opgave at outsource termoformafdelingen til en underleverandør i Østrig. Det var en speciel opgave at skulle være med til at nedlægge sin egen afdeling, men meget kendetegnende for Jonas, tog han opgaven som en positive udfordring og en mulighed for at udvikle sig selv.

 

Kom på aftenhold

Efter en succesfuld overlevering fik Jonas job på aftenhold i støberiet på Kornmarken. Men da der på ny opstod en mulighed for at være med til noget nyt, sprang Jonas til, da der i 2001-02 skulle opbygges et satellitstøberi på Kløvermarken. Jonas forlod LEGO virksomheden for en kort periode, og ansat ved HN Tools, hvor han opstartede et aftenhold. Han kom herefter tilbage til LEGO virksomheden, til et job i Produktionsteknisk Afdeling (det der i dag er MPE&E). I sin første tid i jobbet som procestekniker, var Jonas en nøglemedarbejder i projektet omkring outsourcing til Flextronics.

 

Herefter fik Jonas mere og mere fokus på nye plastmaterialer og drev i nogle år de opgaver der i dag foretages i Q-modulet. I 2012 tog Jonas endnu et modigt skridt i sin karriere og blev leder for Team test i MPE&E. I 2015 søgte Jonas igen nye udfordringer og kom til materialeafdelingen i en rolle som bindeled mellem materialer og produktionen. I Materials har Jonas’ virke også været kendetegnet ved opbygning og samarbejde.  Han har i høj grad sat sit præg på processer omkring kvalificering af nye og bæredygtige plastmaterialer.

 

Smittende positiv tilgang

Jonas er kendetegnet ved altid at have en smittende positiv tilgang til alle opgaver. Hans brede forståelse for virksomheden og hans stærke netværk, gør ham til en naturlig ’go to’ person, der får tingene til at ske. Jonas har LEGO dna i sit blod og lever LEGO værdierne, og er i den grad vellidt blandt sine kolleger.