Viden skal sikre færre ulykker i landbruget

PR-Foto: Grindsted Landbrugsskole

Viden skal sikre færre ulykker i landbruget – Viden er vejen til, at unge der arbejder i landbruget, ikke kommer ud for ulykker, mens de er på arbejde.

Derfor inviterer Grindsted Landbrugsskole alle unge mellem 12-16 år, der har interesse i landbrug eller arbejder på en gård, på et to-dages kursus med overskriften: Sikkerhedskursus i landbruget.

Kurset afholdes den 26. og 27. juni på Grindsted Landbrugsskole.

”Deltagerne vil få rigtig meget praktisk læring, hvor vi øver håndtering af dyr, arbejde i værkstedet og i maskinhallen. Vi tror på, at de unge kan forebygge rigtig mange farlige situationer, hvis de er godt oplyste, om de farer der kan være, når man arbejder tæt på dyr og maskiner. Samtidig får de indsigt i, hvordan rigtig håndtering af dyr foregår, og hvad man skal være opmærksom på, når man er tæt på landbrugsmaskiner. På den måde bliver en øget viden og bevidsthed omkring sikkerhed vejen til et sikrere arbejdsliv,” påpeger Poul Thomsen, kursusleder og landbrugslærer på Grindsted Landbrugsskole.

 

Mød ung landmand

På kurset vil de unge bl.a. møde den unge landmand Bertel Holm Uhre, som vil fortælle om hans oplevelser omkring sikkerhed i landbruget. Han vil dele en række praktiske eksempler på, hvordan man undgår skader på sig selv og andre.

De vil også modtage undervisning fra Arbejdsmiljøkonsulent i LandboUngdom Hans Jürgen Dethlefsen, som gennem de seneste 20 år har arbejdet med unges arbejdsmiljø i landbruget.

”Mit vigtigste mål er at få de unge til at indse, at de ikke er udødelige. De skal forstå, at en forkert beslutning kan blive fatal, så derfor skal de klædes på og opnå en viden, der gør, at de agerer hensigtsmæssigt i enhver arbejdssituation. Regler og love er en ting, men langt vigtigere er det, at de unge selv er bevidste om, hvordan de arbejder mest sikkert, det kan de så tage med sig ind i deres voksenliv, og de gode vaner kan være med til at mindske arbejdsulykker i landbruget,” påpeger Hans Jürgen Dethlefsen.

Ifølge arbejdstilsynet er landbruget en af de brancher, hvor der sker flest alvorlige arbejdsulykker. Ulykkerne fører typisk til brækkede arme og ben, hjernerystelser og knuste hænder. Antallet af dødsulykker er desværre også højt i landbruget.

 

Fakta:

Sikkerheds kursus for unge mellem 13-16 år, som har interesse i landbrug eller arbejder på et landbrug

Hvor: Grindsted Landbrugsskole

Hvornår: Mandag den 26. juni 2023 kl. 16.00 – tirsdag den 27. juni 2023 kl. 15.15

Pris: 250 kr. inkl. overnatning og forplejning.

Tilmelding: Via www.grindstedlandbrugsskole.dk. Sidste frist for tilmelding er tirsdag den 20. juni 2023 skriver skolen i en pressemeddelelse.