Bridge vil gerne bidrage og være med i Danmarks strategi mod ensomhed

Foto: PIxabay.com

At spille bridge bekæmper ensomhed, derfor er det helt oplagt, at Danmarks Bridgeforbund kommer med i den indsats mod ensomhed med 115 organisationer, der bliver præsenteret i dag. 

En plan fra Det Nationale Partnerskab mod Ensomhed med Ældre Sagen og Røde Kors i spidsen bliver præsenteret i dag på Christiansborg. Årsagen er, at en måling fra 2021 viser, at hver 8. dansker over 16 år oplever ensomhed. 115 forskellige organisationer på tværs af brancher og fag er med i planen f.eks. KFUM Spejderne, Danske Universiteter, FOA og Jyske Bank. Dan­marks Bridgeforbund er ikke på listen, og det undrer direktør Charlotte Fuglsang:

”Bridge og anden tankesport såsom skak, backgammon m.v., kan i den grad bidrage til denne nationale indsats mod ensomhed.  Bridge er mere end blot et kortspil. Bridge modvirker en­somhed, fordi bridge indebærer samarbejde og kommunikation og et fællesskab med andre medspillere”, siger Charlotte Fuglsang.

Målet med Danmarks første nationale strategi mod ensomhed er at nedbringe ensomhed med 50 procent mod 2040 i forhold til i dag. Det mål vil bridgen kunne hjælpe med at opnå ifølge Danmarks Bridgeforbunds direktør:

”Foruden fællesskabet ved at spille bridge, så har undersøgelser også vist, at bridge styrker hukommelsen, da spillet kræver koncentration, fuld opmærksomhed, logisk tænkning og plan­lægning.” siger Charlotte Fuglsang.  

Fordelen ved bridge er også, at det kan spilles i alle aldre og kræver ikke noget fysisk sports­niveau. Dermed vil bridgen kunne give et markant løft til at styrke den nationale indsats. Der­for kontakter Danmarks Bridgeforbund Det Nationale Partnerskab for at blive en del af indsat­sen skriver Danmarks Bridge Forbund i en pressemeddelelse.

 

I Grindsted har vi også en lokal bridgeklub hvor Vagn Sørensen er formand – du kan læse mere om klubben ved at klikke her