Stor dartskole afholdes i Hejnsvig – får besøg af verdensstjerne

Stor dartskole afholdes i HejnsvigRoss Smith - PR-Foto: Kieran Cleeves

Stor dartskole afholdes i Hejnsvig. Når Dansk Dart Union afholder den årlige dartskole for børn og unge fra den 25. juni til 1. juli bliver det ikke kun for 20. gang, men også i selskab med den professionelle dartspiller Ross Smith.

Englænderen er nummer 17 på verdensranglisten, og skal spille mod alle de unge spillere den 27. juni på Hejnsvig skole.

I anledning af at det nu er 20 år siden, at Dansk Dart Union (DDU) afholdt deres dartskole for børn og unge for første gang, har man lagt en stor indsats for at give spillerne en ekstraordinær oplevelse.

Det er derfor lykkedes at få arrangeret et besøg af den professionelle dartspiller Ross Smith – den seneste vinder af majorturneringen European Championship og nummer 17 på verdensranglisten.

 

Under besøget vil Ross Smith bl.a. spille en kamp mod alle deltagere på dartskolen.

”Selvom de unge mennesker nok ikke får mulighed for at vinde over ham i kamp, så er det specielt at spille mod så dygtig en spiller, som kun ganske få ellers får mulighed for. Den særlige oplevelse er vi meget glade for at kunne tilbyde vores unge dartspillere,” siger Mikkel Skovlund, der er formand for DDU’s ungdomsudvalg.

”Ross Smith har selv som ungdomsspiller prøvet at stå i finalen til EM for juniorer, og han ved derfor alt om, hvad det vil sige, at være en håbefuld juniorspiller. Det gør ham til en spiller, som gør det nemmere for de unge at unge at spejle sig i,” fortsætter Mikkel Skovlund i en pressemeddelelse.

Efter kampene vil spillerne få mulighed for at få taget et billede med den engelske dartspiller, som de kan tage med hjem til minde om oplevelsen.

 

Et mere internationalt sigte

I de seneste år har dartsporten fået betydeligt mere opmærksomhed og medietid. Derfor er der også kommet et ønske om et større fokus på dartspillet. Siden 2020 har man derfor haft endnu en engelsk profil med på dartskolen i skikkelse af den tidligere professionelle dartspiller Jamie Caven. Jamie Caven driver i dag også sit eget akademi for unge dartspillere i England. Et tiltag der har haft stor succes med.

”Vi kan se, at vi får flere spillere på dartskolen, som vi ikke kender på forhånd, og i år har vi vores første nordmand med,” uddyber Mikkel Skovlund. Det er derfor også planen, at dartskolen skal være international fra næste år.

”Mange af de europæiske lande har heller ikke mange juniorer, og i Danmark har vi et godt tilbud til dem. Derfor vil vi gerne åbne op for, at flere internationale juniorer kan deltage i den danske dartskole, og dermed fastholde de unges interesse i sporten,” siger Mikkel Skovlund.

 

En skole og sport for alle

Dansk Dart Unions dartskole er blevet afholdt hvert år siden 2003 i samarbejde med en lokal klub – i år er samarbejdet med Hejnsvig Dartklub. Skolen har til formål at samle landets børn og unge i sporten og give dem et stærkt, socialt sammenhold, og derfor er skolen også for alle. Man behøver nemlig ikke at være spiller i en dansk dartklub for at deltage i dartskolen.

”Darten har jo den fordel, at der er plads til alle – især dem som ikke nødvendigvis er blevet fanget af de klassiske sportsgrene som håndbold og fodbold. Og vi kan se, at de unge dartinteresserede har utrolig stor gavn af det fællesskab, som dartskolen giver i en sport, hvor der ikke er mange under 25,” siger Mikkel Skovlund.

Derfor bliver der også lavet andet end bare dart under dartskolen – i år er der f.eks. planlagt dans for deltagerne.

 

Mulighed for at opleve Ross Smith i Odense den 28. juni

Arrangementet på dartskolen er et lukket arrangement, men ønsker man at få et glimt af Ross Smith, kan man slå et smut forbi klubben Dart Odense, hvor han spiller onsdag aften mod klubbens medlemmer. Der er fri adgang for alle interesserede.

Dart Odense ligger på Grønløkkevej 16, Kld., 5000 Odense C og klubben vil åbne kl 16. den 28. juni. Ross spiller første kamp i klubben kl. 17.30

FAKTA

Arrangører: Dansk Dart Union
Sted: Hejnsvig Skole, Bakkevej 9, 7250 Hejnsvig

 

Du kan læse mere om Dansk Dart Union på deres hjemmeside Facebook  og YouTube