Børn i Grindsted deltager på madskolen på Lynghedeskolen afd. Søndre

Børn i Grindsted deltager på madskolenMadskoleelever - PR-Foto: Carsten Andersen

Børn i Grindsted deltager på Madskolen. Selvom sommerferien er over os, er der godt gang i køkkenet på Lynghedeskolen i uge 27. Her er 15 børn på Madskole, hvor temaet er noget så festligt som ”fødselsdag”.

I Grindsted tager 15 madglade børn grydeskeen i egen hånd og smider forældrene ud af køkkenet. Sammen med en gruppe frivillige instruktører bruger børnene 5 dage i køkkenet på Lynghedeskolen. Her bliver der hakket, stegt og bagt, følt, duftet og smagt.

Madskoleelever – PR-Foto: Carsten Andersen

Festligt og sundt – uden løftede pegefingre

Madskolen på Lynghedeskolen er én af de mange Madskoler, som afholdes rundt om i landet denne sommer.

Da Madskoler i år kan fejre 20. års jubilæum er temaet ude på skolerne ”fødselsdag”. Ugens menu er inspireret af klassiske børnelivretter, med et tvist af lidt ekstra grønt og fuldkorn.

Der bliver dog også plads til lidt af det søde, fortæller Line Munk Damsgaard, der er ernæringschef i Landbrug & Fødevarer og landsdækkende koordinator for Madskoler:

”Vi vil med Madskoler først og fremmes gerne give børnene nogle sjove og lærerige oplevelser med mad og madlavning. Og vi vil gerne lære børnene at have et positivt og sundt forhold til mad. Uden dårlig samvittighed og uden løftede pegefingre. Sund mad handler først og fremmest om variation og mængder. I en sund kost er der plads til lidt af det hele. Også lidt af det søde. Så når vi har et tema som fødselsdag, skal der selvfølgelig laves en traditionel lagkage. Jeg er sikker på, det bliver en både sjov, lærerig og lækker oplevelse.”

Madskoleelever – PR-Foto: Carsten Andersen

 

Baseret på frivillighed

Alle Madskoler er baseret på frivillig arbejdskraft. Præcis hvor og hvor mange Madskoler, der gennemføres fra år til år afhænger derfor af, hvor mange frivillige, der melder sig. De frivillige bruger 5 dage af deres sparsomme tid på at give børn gode, sjove og lærerige oplevelser med mad.
20 år på bagen – 30.000 børn

Madskoler arrangeres af foreningen 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Og i år er det altså 20. gang, der afholdes Madskoler i sommerferien.

”Vi er vildt stolte over at have eksisteret i så mange år. Det har kun kunne lade sig gøre, fordi flere hundrede frivillige bakker op hvert år og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke dem alle! Det er deres fortjeneste at Madskoler eksisterer og det er deres fortjeneste at vi denne sommer byder velkommen til barn nr. 30.000,” siger Henrik Dalum i en pressemeddelelse.

Fakta om Madskoler

Foregår i dagtimerne mandag til fredag og er for børn og unge i alderen 8-12 år
Prisen for at deltage på en Madskole er 590 kr.

Mere information på www.madskoler.dk