Kunstnerne på Nordre Skole havde åbent hus

Kunstnerne på Nordre Skole havde åbent husFoto: Privatfoto

Borgmester Stephanie Storbank fik pladsen på den røde løber i Malersalen på 1.sal i den gamle Nordre Skole, hvor der var en bred vifte af udstillinger og arbejdende værksteder.

 Borgmesteren indledte dagen med en tale:

“Kære kunstnere og kære alle I, der er mødt op til Åbent Hus her i dag.

Tak for invitationen til at åbne dette arrangement og til at skyde Trekantområdets Festuge i Billund Kommune i gang.

Festugen forener os som mennesker og byder på enestående kulturelle oplevelser, der forbinder borgere, foreninger, kulturaktører, virksomheder og institutioner på tværs.

Et blomstrende kulturliv er afgørende for udviklingen af vores fællesskab. Festugen og de mangfoldige, interessante og spændende arrangementer bidrager til at gøre kunst og kultur nærværende og tilgængeligt for alle.

Kunsten kan mange ting: Den udfordrer vores tænkemåder og fungerer som et nationalt symbol, der forener os.

Kunst er ikke blot æstetik, der hænger på væggen eller står på bordet. Den kan vække følelser og sætte tanker i gang. Somme tider endda forargende, reflekterende eller debatterende tanker.

Men kunst påvirker ikke kun dem, der betragter den. Den har også en særlig indflydelse på de kunstnere, der skaber den.

For nogle kan det være en måde at frigive følelser og formidle historier, de ellers ikke kunne. For andre kan det være en måde at koble af og give tankerne frit løb.

Jeg ser frem til at opleve kreativiteten syde og boble her i dag, og jeg håber at se jer til nogle af de mange arrangementer, som Trekantområdets Festuge i Billund har at byde på i den kommende uges tid.

Tak for jeres opmærksomhed.”

 

Et varmt bifald lød fra de forsamlede, inden alle tog del i en efterårssang fra Højskolesangbogen, udlånt af kirken. Derefter var der mulighed for at fordybe sig i keramikernes og malernes udstillinger, besøge kaffebordet og Fru Møllers Syslerier og spørge ind til de mange spændende ting og fremstillingsmåder i de forskellige workshops.

 

Billedkunstvalgholdet fra Filskov Friskole, med lærer Eva Høegh, dekorerede i løbet af dagen en væg med selvvalgte motiver og kl.13 kom John Skou og Birgitte Antonius fra GRINdsted-revyen, og gav et forrygende og medrivende talkshow. 

 

Lørdag den 26. august var det næstformand i Teknik, Plan og Kulturudvalget, Mads Søbye Helbo (V), der, efter aftale, “erklærede basaren for åben”.  Dagen blev ekstra festlig med deltagelse af Voksenkoret Vokalias. I systuen fik Fru Møller selskab af to spindere og en del mennesker kom i løbet af dagen forbi og kiggede ind. Den gamle skole var en fantastisk ramme om liv, fest, hygge og stemning og Kunstnerne på Nordre Skole vender formentlig tilbage med endnu et åbent hus arrangement sidst på året. skriver Anette Andersen til Netavisen Grindsted.

 

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse (kun pc)