Garden – resonerende koncert i Unge-og Kulturhuset

Foto: René Lind Gammelmark

Garden – resonerende koncert leveret af Lars Greve og hans Resonerende Rum der i samarbejde med lokale garder og Jazz i Trekanten stod for Trekantområdets Festuges signaturkoncerter.

I Grindsted var det i Unge – og Kulturhuset det blev afholdt, og her var det LEGOLAND Billund Garden der var samarbejdspartner.

Tirsdag den 29. august 2023 var der mellem kl. 19 og 20 antændelseskoncert med LEGOLAND Billund Garden, mens der fra kl. 20 til 21 var efterbrænder event.

Den første time var en slags “antændelseskoncert” hvor rummet blev sat i svingninger af levende musik. Lyden blev optaget og lindlejret i rummet.  Efter koncerten vil lyden stadig hænge i rummet i det efterfølgende “efterbrænder” event.

Onsdag er der også efterbrænderevent, det foregår fra kl. 16 til 19.

Der var hængt store klingende metalplader op i det sorte koncertrum, der sammen med en helt særlig lyssætning bragte et helt særligt liv til musikkens klange. 

I velkomsten som Karsten Bech der er sekretariatsleder i Jazz i Trekanten holdt, fortalte han at man ville få mest ud af koncerten hvis man gik rundt og hørte på de forskellige lyde – der ikke lød ens alle steder i rummet. Det oplevede Netavisen Grindsteds redaktør selv, for når man gik rundt, var det som om lydene ændrede sig, og til at starte med var det meget minimalistisk med lyd, og da LEGOLAND Billund Garden kom ind i rummet, blev der tilført mange andre og højere lyde.  

Publikum gik rundt og lyttede til lydene, nogle sad på stole, andre på bænke – nogle havde bare fødder, andre sko på.

 

Det er et koncept der  blev præsenteret først i Kolding den lørdag den 26. og søndag den 27. august, dernæst var det her i Grindsted, og på fredag og lørdag er det i Fredericia det foregår.

Klik på billederne i galleriet under videoen for at se dem i stor størrelse (kun pc)